11 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.12.2015

Σε Funds τα μεγάλα επιχειρηματικά δάνεια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σταθάκη, προχωρά το άνοιγμα της αγοράς πώλησης κόκκινων δανείων μεγάλων επιχειρήσεων και στεγαστικών, ενώ εξαιρούνται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα κόκκινα δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά.
 
Αλ. Τσίπρας: Οι τράπεζες θα μπορέσουν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι καταθέσεις από τα στρώματα και τα σεντούκια «Κόντρα» με την Ντόρα Μπακογιάννη για ανακεφαλαιοποίηση και «τζάκια».

Αντιπαράθεση στη Βουλή για προσφυγικό, ανακεφαλαιοποίηση. Ο κ. Αλ. Τσίπρας απέρριψε τις επικριτικές προς τις κυβερνητικές επιλογές τοποθετήσεις της κ. Ντ. Μπακογιάννη και του κ. Β. Λεβέντη, υπεραμύνθηκε των χειρισμών και του εξελισσόμενου σχεδιασμού σε αμφότερα τα ζητήματα και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής. 

Μουζάλας - Τόσκας: Κοινή επιστολή για Σένγκεν και Frontex με παραλήπτη Αβραμόπουλo. Επιστολή προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο απέστειλαν οι αν. υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπου «παραθέτουν τις θέσεις της Ελλάδας» σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής της 17ης Δεκεμβρίου. 

Θα ψαλιδίζεται το επίδομα θέρμανσης  Αν δεν φτάσουν τα χρήματα, 105 εκατ. ευρώ βάσει μνημονίου, που θα διατεθούν για το επίδομα θέρμανσης, κάποιοι δικαιούχοι δεν θα εισπράξουν το σύνολο του ποσού που δικαιούνται, αλλά την αναλογία που τους αντιστοιχεί. Αυτό ορίζεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους. Οδηγίες για τη συμπλήρωση των αιτήσεων.

Νέα Δημοκρατία: Αγριες κόντρες στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών. 
Οι τέσσερις υποψήφιοι εντείνουν τις προσπάθειές τους στη σκιά της παρέμβασης Σαμαρά. 

Ρατσιστικό ξέσπασμα Κασιδιάρη στη Βουλή. Από το ρατσιστικό ξέσπασμα του Ηλία Κασιδιάρη σημαδεύτηκε η συζήτηση στη Βουλή για το προσφυγικό έπειτα από επερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισε «ξεπουλημένο» τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και «ηλίθιους» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

Σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ στη θεατρική παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου «Θεέ μου τι σου κάναμε» 
Στην ειδική πρεμιέρα εκτός από το πρωθυπουργικό ζεύγος και το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης, επιχειρηματίες και άλλοι επώνυμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου