17 Δεκεμβρίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.12.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης. Στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού τέθηκε από χθες το απόγευμα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης. Όσοι σπεύσουν να κάνουν τις αιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους, θα μπορούν να εισπράξουν το επίδομα μέσα στον Φεβρουάριο.
 
Επιτυχημένη η ΑΜΚ της Παγκρήτιας Τράπεζας. Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποιηση της Παγκρήτιας Συνεταιρικής Τράπεζας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, υπερκαλύφθηκε το απαιτούμενο ποσό των 61 εκατ. ευρώ, με την κρητική τράπεζα να συγκεντρώνει νέα κεφάλαια, συνολικού ύψους 69 εκατ. ευρώ.

Τσίπρας στους FT: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μαύρο κουτί για πρόσφυγες. Μιλώντας στους Financial Times ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις πιέσεις που δεχόμαστε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας στο προσφυγικό. "Η Ελλάδα κατηγορείται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά της αλλά δεν μας λένε τι περιμένουν να κάνουμε", είπε. 


ΚΟΣΜΟΣ: Iστορική απόφαση από τη Fed. Κατά 25 μονάδες βάσης, όπως και αναμενόταν, αύξησε το βασικό επιτόκιο η Federal Reserve, προβαίνοντας στην πρώτη αλλαγή επιτοκίων από το 2009. Πλέον, το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο εύρος 0,25% - 0,50%. 

Κοινό ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας δεδομένων. Νέα σελίδα γυρίζει η Ευρώπη όσον αφορά το σημαντικό ζήτημα της προστασίας δεδομένων στο διαδίκτυο. Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια συζητήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε τη μεταρρύθμιση των κανονισμών. 

Ισπανία: Γροθιά στο κεφάλι δέχτηκε ο Ραχόι. Γροθιά στο κεφάλι από έναν νεαρό άνδρα δέχτηκε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος βρισκόταν στη γενέτειρά του, Γαλικία, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας εν όψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου