17 Δεκεμβρίου 2015

Γνώμη: Star Wars 7 – Η αφύπνιση της Δύναμης

32 χρόνια υπομονή έπρεπε να κάνουν οι φίλοι (της σειράς), μέχρι να μπορούν να παρακολουθήσουν τις νέες περιπέτειες των πραγματικών ηρώων του “Πολέμου των άστρων”. Αλλά άξιζε τον κόπο.

Η ταινία ξεκινά όπως πάντα:

Ένα σύντομο κείμενο κινείται από κάτω προς τα πάνω και ενημερώνει το θέση για όσα πρέπει να γνωρίζει: Από τις στάχτες της Αυτοκρατορίας γεννήθηκε η “Πρώτη τάξη”, η οποία εξακολουθεί να προσπαθεί να αποκτήσει την εξουσία στο γαλαξία.

Οι επαναστάτες, γνωστοί πλέον ως “Η αντίσταση”, πολεμούν λοιπόν ακόμη τους λευκούς αυτοκρατορικούς στρατιώτες. Νέα πρόσωπα ωστόσο είναι ο ηγέτης τους και γνώστης της Δύναμης Kylo Ren, ο κακός στρατηγός Hux, καθώς και ο νέος αυτοκράτορας Snoke.

Ακόμη ένα νέο είναι ένας αυτοκρατορικός στρατιώτης με άποψη! Αυτό συμβαίνει όταν ο νεαρός Finn βλέπει την Πρώτη Τάξη να σφαγιάζει ένα ολόκληρο χωριό, στο οποίο κρύβεται ένα μυστικό: Ο τόπος παραμονής του Luke Skywalker. 

Ο σκηνοθέτης J.J. Abrams είχε ανακοινώσει εδώ και καιρό πως το 7ο επεισόδιο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ των παλαιών και των νεότερων ηρώων και τηρεί την υπόσχεσή του. Οι Finn, Rey και Poe κάνουν σε αυτή την ταινία τα πρώτα τους βήματα, ενώ οι παλαιοί ήρωες με πρώτους και καλύτερους τους Han Solo und Chewbacca, οι οποίοι δίνουν και πάλι ρέστα.

Και μαζί τους επιστρέφει ένα μέρος της παλιάς γοητείας, που απουσίαζε παντελώς από τα νεότερα επεισόδια: Το χιούμορ! Αντί να εφεύρει ανιαρά πρόσωπα όπως ο Jar Jar Binks, ο Abrams αφήνει τον Solo να πει τις ατάκες του, πάντα συνοδευόμενες από την κατάλληλη κραυγή του Chewie.

Ο Abrams κατορθώνει επίσης να επαναφέρει το πνεύμα της δεκαετίας του 80, καθώς η ταινία δε χρησιμοποιεί ούτε κατά διάνοια τόσα γραφικά δημιουργημένα από υπολογιστές, όπως τα επεισόδια 1-3 του Lucas. Πολλές τοποθεσίες στο σενάριο είναι απολύτως φυσικές, είτε πρόκειται για έρημους, είτε για δάση και όλα φαίνονται πολύ πιο ζωντανά σε σχέση με τα στείρα εφέ της πρώτης τριλογίας.

Όποιος καταλαβαίνει πως το Star Wars είναι ένα υπέροχο παραμύθι και δεν ψάχνει για αυθεντικούς χαρακτήρες ή λογικά σενάρια, θα διασκεδάσει πολύ με την πρώτη ταινία της σειράς στη μετά-George Lucas περίοδο.


Πηγή: ellinogermaniko.com
Διαβάστε το και στα Γερμανικά στα: http://wp.me/p498l5-lx 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου