14 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.1.2016

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Ο Ευ.Τσακαλώτος ενημερώνει το Eurogroup για το ασφαλιστικό. Τα βασικά σημεία του σχεδίου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρόκειται να αναπτύξει στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος την Τετάρτη ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή περιοδεία του, 
συναντώντας τον γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε. Δεν αναμένονται αποφάσεις από τη σημερινή συνεδρίαση. 

Σχέδιο τριών σημείων για το "ναι" των επαγγελματιών στο 20%. Ετοιμάζουν τα Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών για να καμψουν τις αντιδράσεις των μικρομεσαίων για το ασφαλιστικό "χαράτσι" στο εισόδημα τους. Προβλέπεται "ταβάνι" επιβάρυνσης ανάλογα με το εισόδημα. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και εισφορές των εργοδοτών προς το ΙΚΑ. 

Μεγάλο πανδικηγορικό - πανεπιστημονικό συλλαλητήριο στη Βουλή για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ξεπερνούν τις 10.000 οι συγκεντρωμένοι. Για αποχή διαρκείας συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων. Εν τω μεταξύ το Σάββατο, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιογράφοι και συνταξιούχοι αποφάσισαν να διαδηλώσουν στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια με αίτημα την απόσυρση της πρότασης του υπουργείου Εργασίας και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου.

Τα δημόσια έργα εκτός ηλεκτρονικών διαγωνισμών. Εκτός του ηλεκτρονικού συστήματος δημοσίων συμβάσεων, που διασφαλίζει μεγαλύτερη διαφάνεια, θα διενεργούνται τουλάχιστον έως τον Απρίλιο του 2017 οι διαγωνισμοί για τα δημόσια έργα. Την εξαίρεση των δημοσίων έργων από τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς ζήτησε το υπουργείο Υποδομών. 

Αδιέξοδο μεταξύ του Π. Σκουρλέτη και της Eldorado Gold. Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία των Μεταλλείων Χαλκιδικής, αλλά και οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι σε αυτά, καθώς η αντιπαράθεση κυβέρνησης και Eldorado Gold κλιμακώθηκε χθες, κατά τη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του επικεφαλής της καναδικής εταιρείας, Πολ Ράιτ. 

Bloomberg: Τσίπρας - Λαγκάρντ συναντώνται στο Νταβός για το χρέος. 
Αναμένεται να συζητήσουν τους τρόπους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο. 

Μοσκοβισί: «Ας μην παίζουμε με το ΔΝΤ». Την ανάγκη παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα υπογραμμίζει ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στη σημερινή Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Ο Μάριο Ντράγκι για την ένταξη της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση. "Η επαναφορά της παρέκκλισης όσον αφορά τις ελάχιστες απαιτήσεις πιστοληπτικής διαβάθμισης σε συνδυασμό με σθεναρή δέσμευση και συμμόρφωση προς ένα πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής" θα ήταν ένα από τα πρώτα αναγκαία βήματα για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Μάριο Ντράγκι. 

Ενωτικές κινήσεις Μητσοτάκη. Στρατηγική ανοιγμάτων προς όλες τις εσωκομματικές τάσεις κατά τη διαμόρφωση της νέας ηγετικής πυραμίδας της Νέας Δημοκρατίας ακολουθεί ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης, που προσανατολίζεται να τοποθετήσει σε θέσεις αντιπροέδρων τους κ. Αδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη. 

ΚΟΣΜΟΣ:
 Σειρά εκρήξεων και πυροβολισμοί στο κέντρο της Τζακάρτα. 7 οι νεκροί. Δύο πολίτες, εκ των οποίων ένας Ολλανδός, και πέντε δράστες τα θύματα. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο δήλωσε ότι οι εκρήξεις ήταν «τρομοκρατικές ενέργειες». Διαδικτυακά μέσα που πρόσκεινται στους τζιχαντιστές της ISIS υποστηρίζουν πως οι επιθέσεις στην Τζακάρτα διοργανώθηκαν από υποστηρικτές της, και στόχο είχαν ξένους υπηκόους.

Πέντε νεκροί και 39 τραυματίες σε επίθεση στο Ντιγιάρμπακιρ. Είναι ο πρώτος απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη Σινάρ της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι αρχές κατηγορούν για την επίθεση μαχητές του ΡΚΚ. 

Ισπανία: Υπό τα σύννεφα αδιεξόδου συνέρχεται το νέο ΚονοιβούλιοΑδύνατη αποστολή μοιάζει ο σχηματισμός κυβέρνησης. 

ΗΠΑ: Τρεις υπερτυχεροί μοιράστηκαν το τζακ ποτ 1,6 δισ. δολαρίων του powerball. Τρία τυχερά δελτία Powerball πωλήθηκαν στις ΗΠΑ, το τζακ ποτ του οποίου είχε φτάσει στο αστρονομικό ποσό των σχεδόν 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ παγκοσμίως σε τυχερό παιχνίδι.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου