7 Ιανουαρίου 2016

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βουτιά 4,35% στις 7.1.2016

Βουτιά σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπως εξάλλου συνέβη και σε όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των κραδασμών που προκαλεί η Κίνα όπου οι συναλλαγές διεκόπησαν λόγω της μεγάλης πτώσης για δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα.

Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε μειωμένος κατά 4,35%, στις 590,75 μονάδες, αφού προς το τέλος περιορίστηκαν ελαφρώς οι απώλειες. Ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει σήνερα έως και 5,62%. Έτσι μέσα στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους το Χρηματιστήριο της Αθήνας καταγράφει συνολικές απώλειες -6,44%, ξεκινώντας με τους χειρότερους οιωνούς το 2016.

Μεγαλύτερες ήταν σήμερα οι απώλειες (-7,25%) του τραπεζικού κλάδου. Συγκεκριμένα η μετοχή της Εθνικής τράπεζας υποχώρησε κατά -6.5%, της τράπεζας Πειραιώς έχασε -7,09%, της Alpha Bank υπέστη απώλειες -8,7% και της Eurobank υποχώρησε -6%. Ίσως η εικόνα τους να αποκαλύπτει την "ποιότητα" αλλά και τον επενδυτικό ορίζοντα των κεφαλαίων που έσπευσαν να τοποθετηθούν στις τελευταίες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών.

Σημαντικές ακόμη ήταν οι απώλειες (-6,25%) που κατέγραψε η μετοχή της Folli Follie (υποχώρησε στα 15 ευρώ) καθώς η εταιρία έχει σημαντική παρουσία στη Κίνα.

Η αξία των συναλλαγών στο Ελληνικό χρηματιστήριο ξεπέρασε σήμερα τα 113 εκατ. ευρώ.

Με τη συμπλήρωση και της τρίτης συνεδρίασης της νέας χρονιάς το Χρηματιστήριο της Αθήνας, όπως και οι περισσότερες από τις διεθνείς Αγορές, δεν έχουν "δει" ακόμα θετικό κλείσιμο. Μάλιστα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ότι, μετά από πολλές δεκαετίες, τα περισσότερα από τα μεγάλα διεθνή Χρηματιστήρια, ξεκίνησαν τον νέο χρόνο με πτωτικό "gap", που θέτει, σε σημαντικό βαθμό, εν αμφιβόλω το "παραδοσιακό January effect".

Σημειώνεται ότι προηγουμένως, νωρίς σήμερα το πρωί, διεκόπησαν, μόλις 29 λεπτά μετά το άνοιγμα, οι συναλλαγές στα κινεζικά χρηματιστήρια, για δεύτερη φορά μέσα στη βδομάδα, καθώς οι δείκτες παρουσίασαν μεγάλη πτώση άνω του 7%, λόγω των ανησυχιών για το νόμισμα της χώρας αλλά και την γενικότερη πορεία της οικονομίας της.

Πηγές: Με στοιχεία από capital.gr και euro2day.gr

Σχετικές αναρτήσεις:
Και νέα μεγάλη πτώση και διακοπή συναλλαγών στα χρηματιστήρια της Κίνας
Η Κίνα σταματάει τις διαπραγματεύσεις στο χρηματιστήριο






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου