8 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.1.2016

(upd) ΕΛΛΑΔΑ: Γιουνκέρ: «Κλειδί» για την Ελλάδα η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. «Κλειδί» για την συμφωνία της 12ης Ιουλίου είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Αυτό είναι το μήνυμα του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ προς την Αθήνα, στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων για το ασφαλιστικό,
αλλά και στο πλαίσιο ενός άτυπου απολογισμού του 2015 από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, σε άρθρο του στο περιοδικό Project Syndicate.

Αρχίζει από Ρώμη ο κύκλος επαφών Τσακαλώτου με τους Ευρωπαίους ΥΠΟΙΚ. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών θέτοντας στην αιχμή της διαπραγματευτικής της προσπάθειας την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους. "Σκιά" οι χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ που κατέστησε σαφές ότι η διαδικασία της αξιολόγησης προβλέπεται κάθε άλλο παρά ταχεία. 

Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά για τα «μπλοκάκια». Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε το πρωΐ, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι στους απασχολούμενους που αμείβονται με «μπλοκάκι» θα προβλεφθεί εισφορά εργοδότη 13,5%, ώστε οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν μόνο 6,5% επί του φορολογητέου εισοδήματός τους. 

Τρία κρίσιμα τεστ πριν την πρώτη αξιολόγησηΑσφαλιστικό, Φορολογικό και μέτρα για να εξασφαλιστεί το πλεόνασμα του προϋπολογισμού – Διαδοχικές επαφές Τσακαλώτου με ευρωπαίους ομολόγους του. 

Το παρασκήνιο της συμφωνίας για εισφορές Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ως προσωρινό μέτρο για την ενίσχυση του ασφαλιστικού κατέληξαν χθες η κυβέρνηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα προωθήσει μέτρα που θα αντισταθμίσουν εν μέρει το κόστος και θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls. Τη δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης δανείου προς τις τράπεζες εάν τα χρήματα προέρχονται από το εξωτερικό ή εάν η αποπληρωμή γίνεται στο πλαίσιο αγοραπωλησίας του ακινήτου, δίνει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Επεισόδια στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Με μικρής έντασης επεισόδια συνοδεύτηκε πορεία του ΠΑΜΕ προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η πορεία ξεκίνησε από το υπουργείο Εργασίας, όπου μέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση

ΚΟΣΜΟΣ: Ακιντζί: Εργαζόμαστε για δύο «ναι» στα δημοψηφίσματα. Στόχος μας είναι το 2016 να είναι η χρονιά της λύσης, δήλωσε την Παρασκευή ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τους λεγόμενους δημάρχους στα κατεχόμενα για την πορεία των συνομιλιών.

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά το δεύτερο sell off. Η απόφαση της Κίνας να αναστείλει τον μηχανισμό διακοπής συνεδριάσεων έδωσε ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό «μίνι κραχ». Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται κατά 0,87%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite έκλεισε με σημαντικά κέρδη 1,97%. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε σε ποσοστό 0,39%. 

Η Νότιος Κορέα ξανάρχισε τον «πόλεμο με τα μεγάφωνα». Η Σεούλ έθεσε ξανά σε λειτουργία τα μεγάφωνα στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα που μεταδίδουν προπαγανδιστικά μηνύματα εναντίον της Πιονγιάνγκ, μετά τον ισχυρισμό του βορρά πως προχώρησε σε δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Ομπάμα: 
«Δεν θα υποστηρίξω κανέναν υποψήφιο, ο οποίος δεν στηρίζει τη μεταρρύθμιση για την οπλοκατοχή». 

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ιράν - Σαουδικής Αραβίας. Το Ιράν θα καταγγείλει στον ΟΗΕ τον βομβαρδισμό της πρεσβείας στην Υεμένη από αεροσκάφη της Σ. Αραβίας.

Πυρκαγιά απειλεί πόλεις στο Περθ της Αυστραλίας. Με μια τεράστια πυρκαγιά είναι αντιμέτωποι, οι Αυστραλοί πυροσβέστες, σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Γιάρλουπ, η οποία απειλεί και άλλες πόλεις, νότια του Περθ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου