3 Φεβρουαρίου 2016

Μεγάλες απώλειες 4,12% στο Χρηματιστήριο της Αθήνας σήμερα

Βουτιά 10,2% για τον τραπεζικό δείκτη που «βλέπει» νέα ιστορικά χαμηλά.
Με απώλειες 4,12%, στις 529,73 μονάδες, έκλεισε σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αποτυπώνοντας έτσι τις ανησυχίες της αγοράς για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και τη δυνατότητα της ελληνικης κυβέρνησης να επιβάλει τις μεταρρυθμίσεις που οι "θεσμοί" απαιτούν, ενόψει μάλιστα και της αυριανής πανελλαδικής απεργίας για το Ασφαλιστικό. Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από την είδηση της ματαίωσης του προγραμματισμένου για σήμερα (στις 16.30) ραντεβού του υπουργού Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλου με τους Θεσμούς και η μεταφορά του για την Πέμπτη.

Οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο ήταν σημαντικά μεγαλύτερες (-10,21% για τον κλαδικό δείκτη που έκλεισε στις 37,14 μονάδες). Το ιστορικά χαμηλότερο κλείσιμο "ever" ισοφάρισε η Εθνική, ενώ σε νέο ιστορικό χαμηλό έκλεισαν οι Alpha Bank και Eurobank. Οι σημερινές πωλήσεις, οι οποίες πήραν επιθετικότερο χαρακτήρα την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ασφαλώς και δεν ήταν από εγχώριους κωδικούς λιανικής, αλλά από Ξένους Διαχειριστές, που αποφάσισαν να μειώσουν περαιτέρω τις θέσεις τους στον εγχώριο Τραπεζικό κλάδο, ακολουθώντας την τάση αποεπένδυσης που δείχνει να επικρατεί, για τις τραπεζικές μετοχές του Ευρωπαϊκού Νότου. 

Στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών τώρα, η εικόνα που εμφάνισε ο τραπεζικός κλάδος είναι άκρως απογοητευτική, με τις Πειραιώς (-15,22%), Eurobank (-11,43%) και Εθνική (-10,36%) να καταγράφουν διψήφια ποσοστά πτώσης, ενώ και η Alpha Bank σταμάτησε την πτώση της στο -7,30%. Μάλιστα, η Εθνική διακίνησε 39 εκατ. τεμάχια, η Πειραιώς 18 εκατ., η Eurobank 8,5 εκατ. και η Alpha Bank 5,8 εκατ., ήτοι σχεδόν το 80% του συνολικού όγκου που διακινήθηκε σήμερα στην αγορά.

Ισχυρές ήταν και οι πιέσεις που δέχτηκαν και οι μετοχές των ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, οι οποίες έκλεισαν με απώλειες 7,95% και 9,60% αντίστοιχα, ενώ η Βιοχαλκο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο -6,62%. Απώλειες άνω του 5% σημείωσαν οι ΕΧΑΕ, Folli Follie, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ, ενώ άνω του 4% ήταν η πτώση για τις Τιτάν, ΟΛΠ και ΕΛΠΕ.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 51,1 εκατ. ευρώ. 

Πηγές: Με στοιχεία από www.capital.gr και www.euro2day.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου