4 Φεβρουαρίου 2016

Κατασκευάζοντας τους εχθρούς

Απόψεις 
"Ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε το σπίτι και η ΛΑΕ πήρε την οικοσκευή, δηλαδή το ιδεολογικοπολιτικό περιεχόμενο, αφήνοντας στους πρώην συντρόφους της ένα λαοπρόβλητο κενό. Αυτό το αριστερό κενό τώρα γεμίζει με δεξιά πολιτική και ο τωρινός ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μοιραία ένα κόμμα απόλυτου υπαρξιακού αδιεξόδου" σημειώνει στο protagon.gr ο Ανδρέας Πετρουλάκης, αναφερόμενος στο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ του περασμένου καλοκαιριού, με αφορμή τον πρόσφατο "διάλογο" των Νίκου Βούτση και Ζωής Κωνσταντοπούλου που δίνει τέλος σε κάθε παρεξήγηση. 

Και συνεχίζει ο αρθρογράφος: 

"Ο δύσκολος τρόπος για να υπάρχει αυτός ο πολιτικός σχηματισμός εφεξής, είναι να αποκτήσει νέα ταυτότητα. Ο εύκολος είναι να βγάλει πλαστές ταυτότητες στους αντιπάλους του. Να κατασκευάσει δηλαδή βολικούς εχθρούς με την ελπίδα ότι θα ετεροπροσδιορίζεται από το έλλειμμά τους".

"Αμέσως, ο κυριότερος πολιτικός τους αντίπαλος δεν είναι το άλλο μεγάλο κόμμα της χώρας, το συντηρητικό, με ιστορία δεκαετιών στην πολιτική μας ζωή, αλλά ο νεοφιλελεύθερος (προσδιορισμός εμμονικά επαναλαμβανόμενος) νέος αρχηγός του, ο οποίος είναι απλώς ο εκλεκτός της Εκάλης και όχι ενός κομματιού του λαού. Επίσης είναι ο εκλεκτός των δανειστών αφού ο κ. Τσίπρας τον αναγόρευσε σε εκπρόσωπό τους, σε αντιδιαστολή προφανώς με τον εαυτό του που είναι αντίπαλός τους, αν και θεσμικός συνομιλητής τους – και κυρίως εκείνος που τους προσκάλεσε την τρίτη φορά"... 

Και ολοκληρώνει το άρθρο του με τα ακόλουθα: 

"Στο μεταξύ εκατομμύρια πολιτών υφίστανται σφοδρή μείωση των εισοδημάτων τους, με την κυβέρνηση πάντα στο πλευρό τους και τους νεοφιλελεύθερους, πρόθυμους και διαπλεκόμενους εχθρούς απέναντι. Στο προσκήνιο μόνο φαντασιακοί ή πραγματικοί ηθικοί αυτουργοί με φυσικούς αυτουργούς φαντάσματα – τα πράγματα συμβαίνουν με ένα μαγικό τρόπο απλώς γιατί συμφωνούν οι νεοφιλελεύθεροι να γίνουν. Από ποιον γίνονται; Ποιος να ξέρει; Οχι πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σήμερα χαιρετίζει τη γενική απεργία κατά της εφαρμοζόμενης από αγνώστους πολιτικής. Κάτι σαν μήνυση κατ΄αγνώστων". 

"Θέλω να πω με όλα αυτά, μην κατηγορείτε αδίκως τον κ. Δρίτσα. Η κυβέρνηση δεν πούλησε τον ΟΛΠ. Οι νεοφιλελευθεροι αγοραστές είναι που τον αγόρασαν". 

To σκίτσο είναι επίσης του Ανδρέα Πετρουλάκη. 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου