11 Μαρτίου 2016

Tο τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision και οι αντιδράσεις

Video και σχόλια στο twitter
Ποντιακές λύρες, νταούλια, μια δόση (ποντιακού) χιπ-χοπ και το απαραίτητο, γεμάτο αισιοδοξία, ρεφρέν συνθέτουν τη συνταγή του φετινού τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου. 

Το «Utopian Land», που παρουσιάστηκε χθες από την ΕΡΤ, ερμηνεύει το συγκρότημα Argo, στο οποίο και έγινε απευθείας η σχετική ανάθεση, με την παραίνεση, σύμφωνα με την Καθημερινή, το κομμάτι να περνά ένα πολιτικοκοινωνικό μήνυμα «γι’ αυτό που βιώνει σήμερα ο Ελληνας». 

Και πράγματι οι στίχοι, οι οποίοι μοιράζονται τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική γλώσσα (με στοιχεία ποντιακής διαλέκτου), μιλούν για «τη γενιά μας που θα τ’ αντέξει» αλλά και για το θέμα της προσφυγιάς, που εξελίσσεται μέρα με τη μέρα σε κορυφαίο όλων. Να προστεθεί επίσης και το τουριστικό κάλεσμα – το «join us for a Utopian Land» του ρεφρέν, που μοιάζει αρκετά με εκείνο το «live your myth in Greece» της καμπάνιας του υπουργείου Τουρισμού πριν από μερικά χρόνια.


Οσο για το video clip, θυμίζει τις γνωστές διαφημίσεις αθλητικών ειδών, με έναν καλογυμνασμένο άνδρα να τρέχει μέσα στα βουνά και στα λαγκάδια διαπερνώντας όλα τα εμπόδια όχι μόνο της φύσης αλλά και της ζωής. 

Μια συγκέντρωση στερεότύπων σε ένα τραγούδι, το οποίο μαζί με τον αμφιλεγόμενο διαγωνισμό της Eurovision έγιναν στόχος πλήθους επικριτικών σχολίων -κάποια σίγουρα απολαυστικά- στο Διαδίκτυο. 


Ενδεικτικά κάποια σχόλια στο twitter στη συνέχεια:

Sotiris Katselos ‏@Katselos
Άκουσα το τραγούδι για #eurovisiongr ανατρίχιασα! Όχι πραγματικά, δεν ακούς συχνά κάτι τόσο αποκρουστικό.

₯ Iron ‏@AnalgitosFilele
Εγώ προτείνω ο τραγουδιστές μας στη #eurovisiongr να φοράνε και ένα σωσίβιο. Για το 12άρι άλλωστε δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοί όλα παίζουν

Minas Sarantides ‏@Frasier_24
Η Ελλαδα τελικα εξαγει τα καλυτερα μυαλα και τα χειροτερα τραγουδια. #eurovisiongr

Πορνόγερος™ ‏@spyros1000
Θα φτασει η ελληνικη αντιπροσωπεια στη Σουηδια, η θα μας εχουν κλεισει κι αυτοι τα συνορα; Ειναι 2 μηνες ακομα μεχρι τον Μαϊο #eurovisiongr

Σαδεντρέπεσαι ‏@kyrosgranazis_
Αμα δεν βγουμε απο την σενγκεν και την ευρωπη με το #UtopianLand #eurovisiongr ,δεν θα βγουμε ποτε

Kosmas Themelis ‏@kosmasthem
Πολύ ωραίο τραγούδι η φετινή συμμετοχή μας στην #eurovisiongr (αν θέλεις να πέσεις από το μπαλκόνι και δεν έχεις κίνητρο δηλαδή)

nti ‏@ntikap
μου 'λειψε ο Ρακιντζης #eurovisiongr

Άνεργο Teacher ‏@Anergo_Teacher
Βέβαια αν τα πάμε χάλια, θα ξέρουμε πως δε μας ψηφίζουν επειδή μας ζηλεύουν που είμαστε το ομορφότερο Hot Spot του κόσμου #EurovisionGR

κομπλεξιKabouro ‏@Mikrokabouro
εντελως στο κλιμα των Αποκριων κ του καρναβαλιου το τραγουδι της #eurovisiongr

Ο φίλος εμιγκρές ‏@VangNero
Πραγματικά δεν ξέρω τι μ'αρέσει περισσότερο, οι προτάσεις του Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό ή το τραγούδι της γιουροβίζιον.

Πηγές: Στοιχεία από www.kathimerini.gr, twitter.com






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου