8 Ιουνίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.6.2016

Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες μετά από έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα στην νοτιοανατολική Τουρκία Μία ημέρα μετά την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη όπου και πάλι ο στόχος της επίθεσης ήταν η αστυνομία. Τουλάχιστον τρία άτομα σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν
σε έκρηξη με στόχο την αστυνομία στην νοτιοανατολική Τουρκία, στο Μιντιάτ της επαρχίας του Μαρντίν -περιοχή με κυρίως κουρδικό πληθυσμό κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 30 τραυματίες ο απολογισμός. Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απέδωσε την επίθεση στο κουρδικό PKK. Σχετική ανάρτηση: Κωνσταντινούπολη: Βομβιστική επίθεση με 11 νεκρούς και 36 τραυματίες

Μειώσεις σε κύριες, επικουρικές και εφάπαξ, αναδρομικά από την 1η Ιουνίου. Δημοσιεύθηκαν χθες Τρίτη στην εφημερίδα της κυβερνήσεως και αποτελούν νόμο του κράτους δύο υπουργικές αποφάσεις που ψαλιδίζουν και μάλιστα αναδρομικά, από 1ης Ιουνίου τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ και επαναυπολογίζουν τις κύριες συντάξεις έως τον Σεπτέμβριο του 2017. Δείτε ολόκληρη την υπουργική απόφαση 

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων. Σε πανελλαδική στάση εργασίας προχωρεί η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 8 Ιουνίου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για τις περικοπές στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. Η κινητοποίηση ξεκινά στις 11.00 το πρωί και διαρκεί έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι σε όλο το Δημόσιο στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

ΥΠΕΞ για Αγία Σοφία: Στον 20ο αιώνα ακόμα η Αγκυρα! Με μία σκληρή ανακοίνωση απάντησε, το μεσημέρι της Τετάρτης, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις ελληνικές διαμαρτυρίες για την παραχώρηση του ναού της Αγίας Σοφίας προκειμένου να προβάλλεται από το εσωτερικό της ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή όπου διαβάζεται και το κοράνι. Η Άγκυρα όχι μόνον χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την ελληνική θέση αλλά αντεπιτίθεται κάνοντας λόγο για καταπίεση των θρησκευτικών ελευθεριών της «τουρκικής», όπως παγίως την αποκαλεί, μειονότητας της Θράκης αλλά και για τη μη κατασκευή τεμένους στην Αθήνα.

ΝΔ: Η Τουρκία να μην κάνει υποδείξεις σε θέματα ατομικών ελευθεριών. «Υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν σε μειονότητες, δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία» ανφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. 

Κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος πέτυχε η Στεφανίδη. Την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο στο άλμα επί κοντώ πέτυχε την Τετάρτη η Κατερίνα Στεφανίδη, με άλμα στα 4,86 μ, στο γκαλά της Φιλοθέης. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέρριψε έτσι το πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ η επίδοσή της είναι και η πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών, στον ανοιχτό στίβο. 

Παρελκυστικές τακτικές της κυβέρνησης με την συνταγματική αναθεώρηση και τα δημοψηφίσματα. Για απόπειρα κατάλυσης του Συντάγματος μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε χρειάζεται νέο Σύνταγμα. 
Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου το πλήρες κείμενο των προτάσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. 

Η Χ. Κλίντον εξασφάλισε το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ. Η Χίλαρι Κλίντον είναι η νικήτρια των προκριματικών εκλογών για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης. Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε νωρίτερα τη νίκη του χρίσματος των δημοκρατικών, δηλώνοντας ότι: “μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος”. 

Βενεζουέλα: Δημοψήφισμα για απομάκρυνση του Μαδούρο. Η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα εξασφάλισε την Τρίτη το πράσινο φως των εκλογικών αρχών για τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος με σκοπό την απομάκρυνση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, πρώτο βήμα μιας μακράς διαδικασίας η οποία μπορεί να οδηγήσει στη διεξαγωγή νέων εκλογών.

Δύο φορές την εβδομάδα θα τα λένε Αναστασιάδης - Ακιντζί Εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με συναντήσεις δύο φορές την εβδομάδα, αποφάσισαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών έχει οριστεί για τις 17 Ιουνίου.


Παππάς: Τάξη στο χάος της διαδικτυακής ενημέρωσης. Τάξη στο χάος της διαδικτυακής ενημέρωσης επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, θέτοντας σε εφαρμογή από χθες το Μητρώο Οn line Media,σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. «Προχωρούμε στη χαρτογράφηση του τοπίου της Διαδικτυακής ενημέρωσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιχειρούμε να ελέγξουμε το περιεχόμενο», είπε ο υπουργός. 


Το νέο Μουσείο Θήβας. Τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη μεταβυζαντινή εποχή προβάλλει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, το οποίο εγκαινιάστηκε ύστερα από εννέα χρόνια προετοιμασίας. Λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, ελεύθερη είσοδο έως το τέλος του μήνα, διαδραστικές εφαρμογές κ.ά. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον 640 τ.μ. αρχαιολογικό χώρο και για πρώτη φορά τον μεσαιωνικό πύργο, που έχει αναδειχθεί στην αυλή.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου