8 Απριλίου 2017

Σκουρλέτης: Νομίζω ότι βρισκόμαστε στη στιγμή για τέταρτο μνημόνιο

Στην παραδοχή ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι κοντά προέβη ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας την περασμένη Τετάρτη σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη. Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε δε ότι όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε ότι τα μνημόνια θα συνεχιστούν παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες του.

«Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο… Μα αυτό δε λέγαμε; Αυτό δε λέγαμε το ‘10 το `11, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή ακριβώς ιδία με την προηγούμενη; Για ένα νέο μνημόνιο για μια ανακύκλωση της λιτότητας;» διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε: 
«Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή… Δεν το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε». 

Ήταν μια δήλωση που σχολίαστηκε πολύ, τόσο που αναγκάστηκε ο κ. Σκουρλέτης να ανασκευάσει και να δηλώσει εκείνα τα περί «υπερβολικής δόσης αυθαίρετης ερμηνείας».

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο υπουργός. 

Ξεχωρίσαμε, για τις δηλώσεις Σκουρλέτη, ένα αιχμηρό το σχόλιο του Πάσχου Μανδραβέλη στην Καθημερινή. Μέρος του παραθέτουμε στη συνέχεια: 

"...Με άλλα λόγια: εκεί που θα τελειώναμε με τα μνημόνια το 2015, χαντάκωσαν την οικονομία με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα ακόμη πρόγραμμα στήριξης για να μας πουν ότι εμείς το λέγαμε από το 2010 και ότι θα χρειαστούμε κι άλλο μνημόνιο το 2017. Το θέατρο του παραλόγου; Ναι, με μεγάλες δόσεις κοροϊδίας εις βάρος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα εκείνων των εύπιστων που πίστεψαν ότι οι νυν κυβερνώντες θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα «άρθρο κι ένα νόμο».

Είχε πει πολλά ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικώς για τα μνημόνια. Να δεχθούμε ότι ήταν αυταπάτες. Το να συνεχίζουν όμως την άχαρη κουβέντα και μάλιστα στο στυλ «εμείς το ’χαμε πει, όχι μόνο δεν θα σχίζαμε τα μνημόνια, αλλά θα τα υπογράφαμε δυο δυο», δεν μιλάμε πια για αυταπάτες, αλλά για καραμπινάτες πολιτικές απάτες. Βεβαίως, μετά ο κ. Σκουρλέτης το γύρισε στην κλασική συριζαϊκή απάτη με τίτλο «παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου»:.." 

Πηγές: 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου