Το νικητήριο τραγούδι, που συνδύασε την ραπ με παραδοσιακά ακούσματα, ήταν ένας φόρος τιμής στη μητέρα του frontman του συγκροτήματος Όλεχ Πσιουκ. Η προτίμηση του κοινού για το τραγούδι της Ουκρανίας μπορεί να είχε και πολιτική χροιά, όμως ήταν ένα πολύ καλό και με πολλά πρωτότυπα, φολκ στοιχεία κομμάτι.
Η Ελλάδα με την Αμάντα Γεωργιάδη και το «Die Together» βρέθηκε στην 8η θέση με 215 βαθμούς. Η βαθμολογία της Ελλάδας διαμορφώθηκε λαμβάνοντας 158 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές, καθώς έξι χώρες της έδωσαν 12 βαθμούς και δύο 10. Οι χώρες που έδωσαν 12 βαθμούς στην Ελλάδα ήταν οι: Ολλανδία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία και Ελβετία. Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής πήρε ακόμη 57 βαθμούς από τους τηλεθεατές.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο με 466 βαθμούς, την τρίτη θέση η Ισπανία με 459 βαθμούς, στην τέταρτη θέση βρέθηκε η Σουηδία με 438 βαθμούς και την πεντάδα έκλεισε η Σερβία με 312 βαθμούς. Ακολούθησε η Ιταλία με 268 και η Μολδαβία με 253 βαθμούς, ενώ την ένατη και δέκατη θέση κατέλαβαν η Πορτογαλία με 207 βαθμούς και η Νορβηγία με 182 βαθμούς αντίστοιχα.
Kalush Orchestra - Stefania - LIVE - Ukraine 🇺🇦 - Grand Final - Eurovision 2022
Εντύπωση πάντως έκανε η μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των κριτικών επιτροπών και του κοινού με χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνες της Ουκρανίας (1η θέση) και της Μολδαβίας (7η θέση) όπου η υψηλή βαθμολογία τους οφείλεται στις ψήφους των τηλεθεατών.
Πηγές: Με στοιχεία από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγές: Με στοιχεία από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου