30 Ιουνίου 2024

Ιούνιος 2024: Τα 10 Σκίτσα του Μήνα

Δέκα σκίτσα από την επικαιρότητα του Ιουνίου που ξεχωρίσαμε, όπου κυράρχο θέμα ήταν οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και οι επιπτώσεις τους. Μεγάλος κερδισμένος ήταν η ... αποχή αλλά και η ακροδεξιά, ενώ τα τρία μεγαλα κόμματα δεν κατάφεραν να πιάσουν τους στόχους τους.

Επάνω αριστερά: Σχετικό σ
κίτσο του Soloup (Αντώνη Νικολόπουλου) στο Ποντίκι (8.6.2024)

Τα υπόλοιπα σκίτσα με χρονολογική σειρά:

Δεν έχει αφήσει το Ισραήλ τίποτα όρθιο στη λωρίδα της Γάζας... Έτσι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναρωτιέται: "Δεν καταταλαβαίνω γιατί μιλάνε για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους αφού δεν έχει μείνει τίποτα πια που να μπορεί να αναγνωριστεί"! Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στη Realnews (3.6.2024):

Παραμονές ευρωεκλογών και πικρές διαπιστώσεις από τα ονόματα των υποψηφίων: Λίγοι είναι αυτοί που μπορείς να ψηφίσεις, πολλοί εκείνοι που πρέπει να αψηφίσεις! 
Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου στον Ελεύθερο Τύπο (7.6.2024):

Ημέρα ευρωεκλογών η 9η Ιουνίου. Αποχή, ο μεγάλος πρωταγωνιστής (πλησίασε το 60%!) και κομπάρσος η Δημοκρατία! Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου στην Αυγή:

Με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών: Ξέπλυμα της ακροδεξιάς από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Και στη συνέχεια άπλωμα για να στεγνώσει! Σκίτσο του Ιάκωβου Βάη στο Ριζοσπάστη (15.6.2024):

Δρομος μετ' εμποδίων για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά τις ευρωεκλογές, που "έσπασε τα μούτρα του" (του άφησαν και ένα καρούμπαλο), ο ανασχηματισμός για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που όμως έχει ...βάθος! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (16.6.2024):

Η ΝΔ δεν πέτυχε τον στόχο του 33% που είχε θέσει στις ευρωεκλογές, γιατί προηγουμένως είχαν πετύχει τον λαο οι πολιτικές επιλογες της (ακρίβεια, αλλαζονεία κλπ). Σκίτσο του Αντώνη Νικολόπουλου (Soloup) στο Ποντίκι (17.6.2024): 

Μικρότερος των περιστάσεων είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, έτσι τουλάχιστον λένε οι αντίπαλοί του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αλλά ποιός θα τους πιστέψει όταν η εικόνα ... μιλάει από μόνη της! Σκίτσο του Ηλία Μακρή στην Καθημερινή (23.6.2024):

"Ένας αναγνώστης βάζει τα βιβλία του σαν πάτημα για να διασχίζει τη νοητή γέφυρα που διαμορφώνεται και η πολιτιστική του περιπλάνηση ξεκινάει"... Σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη στο οποίο η κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ ΛΕΑ έδωσε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού: 

Μεγάλες οι φιλοδοξίες του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Όχι μόνο Δήμαρχος, αλλά και Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και Πρύτανης στο Πολυτεχνείο! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή (28.6.2024):

Σημείωση: Τα παραπάνω σκίτσα τα έχουμε παρουσιάσει και στην καθημερινή μας ανάρτηση με τίτλο "Η Γελοιογραφία (ή το Σκίτσο) της Ημέρας".

Επιλογή σκίτσων και σχόλια, από Takis Ant για το afirimeno.com
Σχετικές αναρτήσεις:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου