28 Ιουνίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 28.6.2024

Μεγάλες οι φιλοδοξίες του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα. Όχι μόνο Δήμαρχος, αλλά και Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και γιατί όχι και Πρύτανης στο Πολυτεχνείο! Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Στη συνέχεια, μια άποψη με αιχμηρά σχόλια για τον Χάρη Δούκα, του Στέφανου Κασιμάτη από τα ΤΑ ΝΕΑ:
«(...) Την Κυριακή, όπως ξέρετε, πρόκειται να γίνει μια συνεδρίαση στο ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια της οποίας όλοι περιμέναμε ότι ο Ανδρουλάκης θα ανακοινώσει εκλογές για την ηγεσία του κόμματος μετά το καλοκαίρι. Αυτό διέρρεε από τη Χαριλάου Τρικούπη και ήταν το αναμενόμενο βάσει της λογικής, δεδομένου ότι η κριτική όσων αμφισβητούν την ηγεσία του είναι διαρκής και η αρχική θέση του, για τήρηση του καταστατικού και εκλογές στο τέλος του 2025, δεν ήταν δυνατό να αντέξει στην πίεση. Προκειμένου, λοιπόν, ο Δούκας να στερήσει την πρωτοβουλία από τον Ανδρουλάκη, έσπευσε χθες να δημοσιοποιήσει επιστολή του προς την ηγεσία, με την οποία ζητεί να διεξαχθούν οι εκλογές στις 3 και 10 Νοεμβρίου. Ο σκοπός της κίνησης είναι να παρουσιάσει τον Ανδρουλάκη συρόμενο από τον Δούκα.
Δεν είναι αυτή η στάση ενός έντιμου ανθρώπου. Αυτή είναι η συμπεριφορά ενός ανθρώπου που βάζει την τιμή σε δεύτερη μοίρα μπροστά στο συμφέρον του. Ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι ο Ανδρουλάκης είναι ο ευεργέτης του Χάρη Δούκα. (...)
Πέραν του ζητήματος της τιμής, όμως, τίθεται και ένα ζήτημα ευθύνης για τον δήμαρχο Αθηναίων. Αυτός δεν ήταν που μας έλεγε ότι θα φυτεύει 100 δέντρα τη μέρα και ότι μέσα σε έναν χρόνο θα ρίξει κατά πέντε βαθμούς τη θερμοκρασία της Αθήνας; Τόσους μήνες όμως στο αξίωμα του δημάρχου δεν έχει κάνει τίποτα. Εχει βάλει στην άκρη τις υποχρεώσεις και τις υποσχέσεις του και ασχολείται με το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή με τις προσωπικές φιλοδοξίες του. Είναι αυτή συμπεριφορά ανθρώπου με αίσθημα ευθύνης; Αυτός θυμίζει παιδάκι που το αμόλησαν στην παιδική χαρά και ξετρελάθηκε». (...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου