5 Ιουνίου 2024

Εγκαινιάστηκε ο Πύργος του Πειραιά

Εγκαινιάστηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από σχεδόν 50 χρόνια αναμονής και 4 χρόνια εργασιών, ο Πύργος του Πειραιά, ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της πόλης. Ο πρώτος πράσινος ψηφιακός ουρανοξύστης της Ελλάδας που υψώνεται στα 88 μέτρα, πάνω από τη θάλασσα, εγκαινιάστηκε νωρίτερα σήμερα με μια λαμπερή τελετή στον τρίτο όροφο του κτιρίου.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου «η ολοκλήρωση ενός εμβληματικού έργου το οποίο το οραματίστηκαν πρώτα κάποιοι πριν από 50 και πλέον χρόνια. Και θα έλεγα ότι αυτό το έργο το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι με τον τρόπο του το σύμβολο μιας πόλης που αλλάζει, αλλά και το σύμβολο μιας χώρας που προχωρά με αυτοπεποίθηση στο μέλλον».


Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά την ομιλία του , έκανε λόγο για μια ‘ιστορική μέρα' για τη πόλη του Πειραιά. «Τα εγκαίνια άργησαν 50 χρόνια, μισό αιώνα, τόσο είναι το διάστημα που έχει περάσει από τότε που κατασκευάστηκε αλλά από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε αξιοποιηθεί. Το κτίριο αυτό, το δεύτερο υψηλότερο στη χώρα, ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά, παρέμεινε επί δεκαετίες αναξιοποίητο. Η εγκατάλειψη οδήγησε στην εικόνα ενός φαντάσματος στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και πλέον του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου. Ο Πύργος ήταν ο κοιμώμενος γίγαντας του λιμανιού... Είναι ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της Ελλάδας και όσο και εάν φαίνεται περίεργο, είναι στον Πειραιά» είπε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε το 1972 όμως το δεύτερο κτίριο της Ελλάδας για 47 χρόνια έμεινε ημιτελές. Ένας κοιμισμένος γίγαντας όπως τον έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος ανέφερε: «Το έργο και το εγχείρημα που βλέπετε δεν ήταν ένας περίπατος στο δάσος, ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Ο Πύργος είναι στην πράξη το πιο πράσινο, το πιο φιλικό και το πιο μοντέρνο κτίριο.»

Η βραδιά έκλεισε με ένα φαντασμαγορικό σόου από δεκάδες drones, φωτίζοντας με χρώματα τον ουρανό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου