3 Ιουλίου 2024

Πουλώντας πατριωτισμό στην Ευρώπη

Η δημιουργία μιας νέας εθνολαϊκιστικής ευρωομάδας Αυστριακών, Ούγγρων και Τσέχων αντικατοπτρίζει τη συντηρητικοποίηση της Ευρώπης, αλλά και τις... αναζητήσεις στον χώρο της Ακροδεξιάς.
Από τη Deutsche Welle:
Φωτογραφία επάνω αριστερά: Οι πρωτεργάτες του συνασπισμού «Πατριώτες για την Ευρώπη»

2 Ιουλίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 2.7.2024

Ανώνυμοι αντιμητσοτάκικοί (κατ' αντιστοιχία του ανώνυμοι αλκοολικοί) οι Κώστας Καραμανλής, Προκόπης Παυλόπουλος και Αντώνης Σαμαράς. Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.
 

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.7.2024

Πληθωρισμός τον Ιούνιο: Θετική εξέλιξη
χαρακτηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκε σήμερα, ότι ο πληθωρισμός στην κατηγορία τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός θα διαμορφωθεί στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σαμαράς – Καραμανλής: Ανοιξαν μέτωπο οι δύο πρώην

Σκληρή κριτική Σαμαρά - Καραμανλή στις κυβερνητικές επιλογές για γάμο ομόφυλων ζευγαριών, μοντέλο διακυβέρνησης και εθνικά θέματα

Από διασταυρούμενα πυρά κατά κεντρικών κυβερνητικών επιλογών συνοδεύτηκε η χθεσινή κοινή παρουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο

1 Ιουλίου 2024

Η Γελοιογραφία της Ημέρας 1.7.2024

Ένας ακόμη υποψήφιος, πέρα από τους πέντε, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσε να εξασφαλίσει σίγουρα την ενότητα της κεντροαριστεράς, ο ... Τάιλερ, ο σύντροφος του Κασσελάκη!
Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην Καθημερινή.

Γαλλία: «Μπρα ντε φερ» Ακροδεξιάς-Κεντροαριστεράς

Η Εθνική Συσπείρωση της Ακροδεξιάς είναι ο μεγάλος νικητής του α' γύρου των βουλευτικών στη Γαλλία. Άνοδος για το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, συντριβή για τον συνασπισμό του Μακρόν. 
Πληθαίνουν οι φωνές για «δημοκρατικό μέτωπο». 
«Λύκος με προβιά» η Λεπέν. Από τη Deutsche Welle:

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 1.7.2024

Γαλλία: Νίκη για την άκρα δεξιά.
Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Μαρίν Λεπέν σημείωσε ιστορικά κέρδη και κατέλαβε την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, όμως η τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα εξαρτηθεί από τις συμμαχίες που θα συναφθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από το δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Η ιδανική στάση και 7 ακόμα μυστικά για καλό ύπνο

Η γκουρού του ύπνου Σάμι Μάργκο μοιράζεται με την «Καθημερινή» τα μυστικά για να αναβαθμίσουμε τον ύπνο μας και άρα τη ζωή μας. Ένα μεγάλο μέρος του σχετικού δημοσιεύματος στη συνέχεια:

Το κάνουμε όλοι κάθε μέρα, αλλά λίγοι δίνουν την πρέπουσα σημασία στον τρόπο που κοιμούνται. Ο ύπνος όχι μόνο καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, αλλά το πόσο ποιοτικός ή όχι είναι μπορεί να επηρεάσει κάθε πτυχή της,