Εθνικό Πάρκο Göreme, Τουρκία
Το Göreme βρίσκεται στην Καππαδοκία της Τουρκίας και από το 1985 αποτελεί είναι στην World Heritage List της UNESCO. Το περιβάλλον είναι αποτέλεσμα διάβρωσης και βυζαντινής τέχνης.
Chocolate Hills, Φιλιππίνες
Οι τουλάχιστον 1.260 λόϕοι των Chocolate Hills βρίσκονται στην επαρχία Bohol των Φιλιπίνων. Το πράσινο γρασίδι που τους καλύπτει πέρνει καϕέ χρώμα κατά τη διάρκεια της ξηράς περιόδου, εξού και το όνομά τους και η παραπάνω εικόνα. Έχει προταθεί μάλιστα η ένταξή τους στην World Heritage List της UNESCO.
Spotted Lake, Καναδάς
Βρίσκεται στην British Columbia στον Καναδά και κάθε καλοκαίρι, το νερό της συγκεκριμένης λίμνης εξατμίζεται, αϕήνοντας πίσω του μόνο τα μέταλλα του νερού, όπως ϕαίνεται και στην παραπάνω εικόνα.
Βουνό Roraima, Βενεζουέλα-Βραζιλία-Γουιάνα
Το βουνό Roraima εντυπωσιάζει με την εντελώς κάθετη πλαγιά του 400 μέτρων και την επίπεδη επιϕάνειά του. Η επιϕάνεια αυτή είναι αποτέλεσμα των καθημερινών βροχών, που απομακρύνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη των ϕυτών.
Λευκή Έρημος, Αίγυπτος
Η λευκή έρημος στην Σαχάρα ("Sahara El Beyda"), ήταν στην αρχαιότητα ο βυθός μίας θάλασσας και σε συνδυασμό με τις αμμοθύελλες δημιούργησαν τους παρακάτω εντυπωσιακούς σχηματισμούς.
Pamukkale, Τουρκία
Pamukkale σημαίνει "Κάστρο από βαμβάκι". Οι συχνές σεισμικές δονήσεις βοήθησαν να δημιουργηθούν οι ϕυσικές "πισίνες" της παραπάνω εικόνας.
Η "Πόρτα της Κολάσεως", Τουρκμενιστάν
Η "Πόρτα της Κολάσεως" είναι ουσιαστικά μια τρύπα που έγινε από ανθρώπινο χέρι, όταν το έδαϕος κατάρρευσε κατά την αναζήτηση για ϕυσικό αέριο το 1971 από τους Σοβιετικούς. Η κυβέρνηση αποϕάσισε για λόγους ασϕάλειας να κάψει το ϕυσικό αέριο που αναβλύζει και η ϕωτιά αυτή παραμένει ζωντανή έως και σήμερα, δημιουργώντας την παραπάνω εντυπωσιακή εικόνα.
To "Μάτι της Σαχάρας", Μαυριτανία
Το "Μάτι της Σαχάρας" (ή σχηματισμός Richat), είναι κάτι που δε ϕαίνεται με γυμνό μάτι, αλλά με τη βοήθεια δορυϕόρου (μπορείτε να το δείτε και στο Google Earth). Δεν υπάρχει σίγουρη εξήγηση για το πως δημιουργήθηκε, ενώ οι δημοϕιλέστερες μιλούν για ϕυσική συμμετρική ανέγερση του εδάϕους ή για πρόσκρουση μετεωρίτη.
ΠΗΓΕΣ: Digg, Listpress, Wikipedia, Interesting Facts Blog, Urbantitan, Marmaris, Zazenlife
einai fofera topia!
ΑπάντησηΔιαγραφή