8 Ιανουαρίου 2014

Γιατί ο κ. Τσίπρας δήλωσε απών από την τελετή έναρξης της προεδρίας;

"Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, δεν θα παραβρεθεί στη σημερινή συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής, για την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας" αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως αυτή η άρνηση του κ. Τσίπρα, να μην παραστεί στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα, γεννά κάποια ερωτήματα. Μήπως έτσι εκφράζει κάποια περιφρόνηση στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης; ή μήπως δείχνει κάποια έλλειψη υπευθυνότητας; όπως του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. 

Και πως δικαιολογείται αυτή η ενέργεια;
"Σύμφωνα με κομματικές πηγές (προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ), η συνολική ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται, τόσο η χώρα μας, όσο και η ΕΕ. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας κ.α., με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αντιμετώπιση της κρίσης" (από σημερινό άρθρο στην Καθημερινή).

Ωραία, αλλά αν πράγματι πρεσβεύει αυτά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τότε γιατί αποφεύγει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής και εκεί ο ίδιος να αναδείξει "τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας κ.α., με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μια νέα αντιμετώπιση της κρίσης";

Γιατί δίνει την ευκαιρία στους πολιτικούς του αντιπάλους να σχολιάσουν αρνητικά αυτή την απουσία του;

«Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας από την πατρίδα του! Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του…» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Η απουσία του Αλέξη Τσίπρα «καταδεικνύει τη βαθιά περιφρόνησή του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία όμως διεκδικεί ρόλο θέτοντας υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη, ο 
εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης, προσπαθεί να προσδώσει κάποιο "πολιτικό νόημα" στην απουσία: 
«Το πολιτικό νόημα της μη συμμετοχής στις σημερινές εκδηλώσεις έχει να κάνει με την άρνηση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει αυτή την προεδρία για να θέσει τα μεγάλα ζητήματα του γενικότερου προσανατολισμού και της στρατηγικής της Ευρώπης απέναντι στα θέματα της οικονομικής κρίσης, αλλά και να μιλήσει για την καθολική αποτυχία του μνημονιακού προγράμματος» ανέφερε, σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Σκουρλέτης.

Δυστυχώς όμως, πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να ικανοποιηθεί από τη δήλωση του κ. Σκουρλέτη...






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου