4 Απριλίου 2015

Είναι χρέος τους να ερευνήσουν το χρέος!

ΑΦΗΡΗΜΕΝΑ ...ΣΧΟΛΙΑ

Η έκφραση "Θέλεις να θάψεις κάποιο θέμα; Φτιάξε μια επιτροπή!" είναι λάθος; Είναι μια ευκαιρία να το αποδείξουν!

Σήμερα λοιπόν άνοιξαν οι εργασίες της νεοσυσταθείσας (με απόφαση της Προέδρου της Βουλής κας Ζωής Κωνσταντοπούλου) "Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους".
Παρόντες, στην αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. 

«Δικαίωμα της Ελλάδας είναι το να ερευνηθεί το χρέος» ως προς τη δημιουργία και την διόγκωσή του, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο σύντομο χαιρετισμό του προς τα μέλη της Επιτροπής, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι το έργο αυτό αυτό που αποτελεί χρέος προς τις επόμενες γενιές, δεν θα επηρεάσει την εκπλήρωση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας. «Η Ελλάδα ως κράτος μέλος της ΕΕ έχει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της αυτή, αλλά έχει και δικαιώματα που απορρέουν από την κυριαρχία εκείνη που δεν έχει εκχωρηθεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος* .

Το είπε ο κ. Παυλόπουλος, που ως γνωστόν κυρίως επί υπουργίας του, κατά την πενταετία διακυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, 865.000 «γαλάζια παιδιά» πήραν το εισιτήριο του διορισμού τους σε διάφορες "δημόσιες υπηρεσίες" (από εφημερίδα Τα Νέα** στις 06.07.2013). Το γεγονός αυτό εκτόξευσε τα "ελλείμματα" και ήταν μια από τις αιτίες διόγκωσης του δημόσιου χρέους. 

«Ιστορικής σημασίας η διαδικασία» είπε και η κα Κωνσταντοπούλου. «Οσο δεν έχει ελεγχθεί και αναλυθεί και λογιστικά το χρέος παραμένει άγνωστο ποιο ποσοστό του χρέους είναι παράνομο» τόνισε με έμφαση η Πρόεδρος της Βουλής, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής. «Το χρέος αφορά ανθρώπινες ζωές» είπε για να σημειώσει ότι «Ο έλεγχος πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους». 

Μεγάλα λόγια, ωραία λόγια, σωστά λόγια. Απλά το αποτέλεσμα της Επιτροπής είναι αμφίβολο! 

Μακάρι να δουλέψει σωστά και να μας διαψεύσει η Επιτροπή. Γιατί "το έργο αυτό αυτό αποτελεί χρέος προς τις επόμενες γενιές" όπως τόνισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγές: με στοιχεία από kathimerini.gr και tanea.gr 

* http://www.kathimerini.gr/810241/article/epikairothta/politikh/arxisan-oi-ergasies-ths-epitrophs-gia-to-xreos 
** http://www.tanea.gr/news/politics/article/5027928/865-000-galazies-proslhpseis-me-th-boyla-paylopoyloy/






yle="text-align: center;">

2 σχόλια:

  1. Αντιδράσεις από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για την επιτροπή για το χρέος:
    Για «θεσμικά κακόγουστη παράσταση» και για «ψεύτικη φούσκα» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι στην επιτροπή δεν μετέχουν κόμματα και βουλευτές, αλλά «πρόσωπα της αποκλειστικής επιλογής της κ. Κωνσταντοπούλου».
    Το Ποτάμι με τη σειρά του, κατηγορεί την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι «θεωρεί τη Βουλή τσιφλίκι της», καθώς στην εκδήλωση δεν προσκλήθηκε το κόμμα και ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης. «Με ποιο δικαίωμα μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να αποκλείει από μια τέτοια εκδήλωση κοινοβουλευτικά κόμματα; Με ποιο δικαίωμα στέλνει προσκλήσεις σε όσους εκείνη επιθυμεί, εμπλέκοντας στα προσωπικά της παιχνίδια και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» αναφέρει μεταξύ άλλων.
    πηγή: tovima.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης και η ΝΔ εκφράζει την αντίθεσή της στη σύσταση της "επιτροπής για το χρέος": Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης αναφέρει: «Αφού απέσυραν οριστικά από την "περήφανη" διαπραγμάτευσή τους το αίτημα για κούρεμα του χρέους, τώρα συγκροτούν μια μη κοινοβουλευτική επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους με μέλη της αποκλειστικής επιλογής της κας Κωνσταντοπούλου και ερήμην των κομμάτων».
    πηγή: tanea.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή