3 Ιουνίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της ημέρας 3.6.2015

(upd) Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο άνδρες είχαν χθες επικοινωνία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Γιούνκερ ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να συναντηθούν και να συζητήσουν την πρόταση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με τους εταίρους. 
naftemporiki.gr

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, θα συμμετάσχουν στην συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν το βράδυ της Τετάρτης (21:30 ώρα Ελλάδος) στις Βρυξέλλες. 
kathimerini.gr

Σε τρεις ημέρες η Ελλάδα έχει να καταβάλει μία δόση ύψους 300 εκατ. στο ΔΝΤ. Εάν έως τότε δεν καταστεί σαφές ότι επίκειται συμφωνία, αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να δοθούν αν αυτό δημιουργήσει πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων. 
avgi.gr 

Η άμεση ή και έμμεση αμφισβήτηση του ελληνικού χρέους, αποτελεί τον πυρήνα των παρεμβάσεων που με ιδιαίτερη πυκνότητα σχεδιάζονται από την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, την ίδια ώρα που οι δύσκολες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους γνωρίζουν δραματική κλιμάκωση. 
kathimerini.gr 

Αριστερή πτέρυγα ΣΥΡΙΖΑ: "Απέναντι τόσο στους απροκάλυπτους, στους κεκαλυμμένους εκβιασμούς των δανειστών η κυβέρνηση έχει μια και μόνη επιλογή διεξόδου και αυτήν θα ακολουθήσει: Την απόρριψη κάθε τελεσίγραφου που αξιώνει συμφωνία που αντιστρατεύεται τις προγραμματικές δεσμεύσεις της και τις ταυτοτικές αξίες της Αριστεράς".
iskra.gr 

Στα 19,7 δισ. ευρώ ανέρχονται, σύμφωνα με τη Eurobank, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας από τώρα έως και το τέλος του 2016, ενώ το ποσό αυξάνεται στα 42,3 δισ. ευρώ για την περίοδο 2015 - 2020. 
kathimerini.gr
 

Σεισμός στη FIFA: Ο παραιτηθείς Μπλάτερ φέρεται να μπαίνει στο στόχαστρο του FBI. Πριν από τέσσερις ημέρες αψηφούσε τις φωνές να κάνει στην άκρη και επανεξέλεγη πρόεδρος της FIFA, τώρα ανακοίνωσε την παραίτησή του υπό το βάρος των υποθέσεων που συγκλονίζουν την συνομοσπονδία: Ο Ζεπ Μπλάτερ φέρεται, σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές, να βρίσκεται και ο ίδιος στο στόχαστρο της αμερικανικής έρευνας για διαφθορά. 
tanea.gr 

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche: «...Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις τελευταίες εκλογές λέγοντας στους Έλληνες ότι υπάρχει ένας πιο εύκολος δρόμος να παραμείνουν στο ευρώ χωρίς μεγάλες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες όμως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Ίσως δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει αυτές οι υποσχέσεις. Ακόμη και πριν από τις εκλογές είχα συμβουλεύσει τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην δίνει τέτοιες υποσχέσεις». 
ethnos.gr 

Ράλι προσδοκιών σε μετοχές – ομόλογα. Σε πλήρη συντονισμό μεταξύ τους οι αγορές μετοχών και ομολόγων άρχισαν να προεξοφλούν με μεγαλύτερες ελπίδες από σήμερα ότι μια συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών που θα αποτινάξει τον φόβο μιας χρεοκοπίας είναι πλέον πολύ κοντά και ίσως να απέχει ελάχιστα 24ωρα. Έτσι το Χρηματιστήριο της Αθήνας στη σημερινή συνεδρίαση έκλεισε, σε επίπεδο γενικού δείκτη, με σημαντικά κέρδη 4,13% στις 838,22 μονάδες.
capital.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου