10 Ιουλίου 2015

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.7.2015

(upd) Ενα πακέτο επώδυνων μέτρων, το οποίο μικρές διαφορές έχει από την πρόταση Γιουνκέρ που ετέθη στο δημοψήφισμα και ακόμα λιγότερες από εκείνη που ο κ. Γιουνκέρ είχε καταθέσει στην κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου, απέστειλε χθες η Αθήνα στους δανειστές σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας και να χαλαρώσει τους όρους παροχής ρευστότητας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από την ερχόμενη εβδομάδα.
Χθες το βράδυ και μετά έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων στο εσωτερικό, η κυβέρνηση απέστειλε τις τελικές της προτάσεις στους θεσμούς, οι οποίοι θα τις αξιολογήσουν σήμερα. 
kathimerini.gr 
Σχετικές αναρτήσεις:
Η ελληνική πρόταση προς τον ESM
The Greek reform proposals 


Kορυφώνεται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές και αργότερα το βράδυ στην Ολομέλεια η διαδικασία έγκρισης του νομοσχεδίου, μέσω του οποίου πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ζητούν εξουσιοδότηση ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας με τους εταίρους. Η αξιωματική αντιπολίτευση, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι παρέχουν τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, με μία ξεκάθαρη διευκρίνιση – επισήμανση: Η ψήφος στήριξης που παρέχουν δεν είναι «λευκή επιταγή», αλλά στήριξη και εντολή μόνο για επίτευξη συμφωνίας παραμονής της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη.
kathimerini.gr 

«Οι προτάσεις της Ελλάδας είναι σοβαρές και αξιόπιστες» διεμήνυσε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Οι επόμενες ώρες θα είναι αρκετά σημαντικές», είπε ο κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι «ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα», αφού οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα μελετήσουν το πλάνο το Σάββατο, μια μέρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. 
kathimerini.gr 

Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: "Αυτή τη στιγμή - πρόσθεσε με έμφαση - βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία, είναι η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής σε αυτές. Εγώ - σημείωσε απευθυνόμενος στους βουλευτές και τα μέλη της Π.Γ.- δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα φύγουμε όλοι μαζί ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί", κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.
avgi.gr 

Αλ. Τσίπρας: Ζητώ απόψε δεδηλωμένη. Με μια σκληρή προειδοποίηση, ενόψει μάλιστα της αποψινής κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης, έκλεισε τη δευτερολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας: «Δεν θα δεχθώ», τόνισε χαρακτηριστικά, «να μην υπάρχει δεδηλωμένη απόψε το βράδυ». 
avgi.gr 

"Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη επιλογή στην κρίσιμη αυτή συγκυρία από το να απορρίψει τον εκβιασμό των «θεσμών» για την επιβολή ενός προγράμματος λιτότητας, απορρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων..." αναφέρει το το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας που κατατέθηκε στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Παρασκευή.
iskra.gr

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Uα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της ΕE Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της ΕKT Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του ΔNT Κριστίν Λαγκάρντ.
ethnos.gr

"Το ΔΝΤ έχει δίκιο όταν λέει ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς «κούρεμα», παραδέχθηκε ο Β. Σόιμπλε, αλλά οι κανόνες της Ευρωζώνης δεν το επιτρέπουν".  
avgi.gr 

Λαγκάρντ εναντίον Μέρκελ. Το ΔΝΤ ήταν ο πιο στενός εταίρος της Γερμανίας στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, αλλά τώρα θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο και ζητά κούρεμα. Προς οργή της Μέρκελ, η οποία απορρίπτει ένα κούρεμα υπό την κλασική έννοια.
Deutsche Welle


«Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα το πρωί δήλωσα πως στηρίζω απόλυτα τον Ευκλ. Τσακαλώτο στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup, ιδίως υπέρ του πλάνου μας για το χρέος» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. «Αύριο ο Ευκλείδης αξίζει την στήριξη όλων μας. Την δική μου την έχει στο ακέραιο. Μετά θα αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα», σημείωσε επίσης. 
avgi.gr 






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου