17 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 17.1.2016

Μπουρκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί, ανάμεσά τους και ξένοι πολίτες. Τουλάχιστον 29 άτομα από 18 διαφορετικές εθνικότητες σκοτώθηκαν σε επίθεση σε ξενοδοχείο στην Μπουρκίνα Φάσο, από ενόπλους που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. Τρεις τζιχαντιστές, ανάμεσά τους ένας Άραβας και δύο Αφρικανοί, σκοτώθηκαν στην επιχείρηση κατά των ενόπλων στο ξενοδοχείο Splendid και σε καφέ της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου.

Το ΔΝΤ αναλαμβάνει πρώτο ρόλο...Η μητέρα όλων των μαχών για την κυβέρνηση αρχίζει αυτή την εβδομάδα, με την έναρξη της αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

ΔΝΤ για ασφαλιστικό: Ζητήσαμε αγελάδα και μας έφεραν γάτα. Aυστηρότερες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό ζητά σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΝΤ, το οποίο φαίνεται ότι αναλαμβάνει την εποπτεία της εν λόγω μεταρρύθμισης και τη θέτει ως βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Γερμανικά εύσημα για τον ρεαλιστή Ευκλείδη Τσακαλώτο. Όλοι εκθειάζουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο - στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Βερολίνο. Ο έλληνας υπουργός οικονομικών έχει γίνει ο νέος «ντάρλινγκ» του ευρωπαϊκού συντηρητικού κατεστημένου. Προ πάντος επαινούν την μετριοπάθεια, τον πραγματισμό, την φλεγματικότητα του - ακόμα και το μελαγχολικό του βλέμμα.

Δημοσκοπήσεις: Με την νέα ηγεσία πτρωτιά στη ΝΔ. Θετικά φαίνεται να επιδρά στη Νέα Δημοκρατία η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος. Αυτό τουλάστον προκύπτει από τις δυο πρώτες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, βάσει των οποίων η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 3,3 έως 3,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Εθνική Τράπεζα: Η πώληση της Finansbank στην έκτακτη γενική συνέλευση. Με θέμα την έγκριση της συμφωνίας πώλησης της θυγατρικής της τράπεζας στην Τουρκία, της Finansbank, πραγματοποιείται τη Δευτέρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας.

Ο Θεοχάρης διευκρινίζει: Ζητώ από τον Σταύρο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του κ. Θεοχάρη με την οποία ζήτησε από τον κ. Θεοδωράκη «να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής».

Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων. Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Απαγωγή 400 αμάχων από το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος απήγαγε περίπου 400 άμαχους, μετά την έφοδο που πραγματοποίησε χθες σε περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη Ντέιρ Εζόρ στη Συρία, κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε τουλάχιστον 135 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ανακοινώθηκε η άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν. Η διεθνής κοινότητα ήρε όλες τις οικονομικές κυρώσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, όπως προβλέπει η συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε στις 14 Ιουλίου 2015, ανακοίνωσαν το Σάββατο στη Βιέννη οι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι και της ιρανικής, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου