18 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 18.1.2016

Ξεκίνησαν οι επαφές Παυλόπουλου στη Γερμανία. Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ. Αύριο ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή για το ασφαλιστικό αποφάσισε η κυβέρνηση. Προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για το ασφαλιστικό αποφάσισε η κυβέρνηση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή με υπουργούς και στενούς του συνεργάτες. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο σχέδιο για το ασφαλιστικό τις προσεχείς ημέρες με βελτιωτικές προτάσεις.

Λ. Κατσέλη: Ισχυρότερη τράπεζα της Ελλάδος η Εθνική. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης της θυγατρικής της στην Τουρκία, της Finansbank, η Εθνική Τράπεζα θα είναι η ισχυρότερη τράπεζα στην ελληνική τραπεζική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και ρευστότητας, επισήμανε η πρόεδρος της τράπεζας Λούκα Κατσέλη, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της.Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προσφέρει σημαντική ρευστότητα ύψους 3,5 δισ. ευρώ.

Αρχίζουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Εν μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων αποφάσισαν να “υποδεχθούν” οι αγρότες της Ροδόπης τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος αναμένεται στην Κομοτηνή μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Ν.Δ.: Χατζηδάκης και Γεωργιάδης ορίστηκαν νέοι αντιπρόεδροι. Οι κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης ορίστηκαν νέοι αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, το πρωί της Δευτέρας.

Στο σφυρί και πάλι η βίλα της Δήμητρας Λιάνη στην Εκάλη. Σε πλειστηριασμό βγαίνει μεθαύριο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η βίλα της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου στην οδό Αγράμπελης 3 στην Εκάλη. Η νεόδμητη μεζονέτα, που είναι εμβαδού 467 τ.μ., διαθέτει κήπο 278 τ.μ., θα βγει "στο σφυρί" με τιμή εκκίνησης 550 χιλιάδες ευρώ.

Στο Ιράν η ηγεσία της ΙΑΕΑ-Αντιδρά η Τεχεράνη στις νέες κυρώσεις από ΗΠΑ. Τα πρώτα βήματα της εφαρμογής της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν έχουν αρχίσει να ραγίζουν τους πάγους με τη διεθνή κοινότητα, με τον Ομπάμα να μιλά για νίκη της διπλωματίας - την ώρα πάντως που οι ΗΠΑ επιβάλλουν νέες κυρώσεις για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, η οποία με τη σειρά της τις απορρίπτει ως «μη νομιμοποιημένες».

62 άνθρωποι πιο πλούσιοι από τον μισό πληθυσμό του κόσμο. Σύμφωνα με έκθεση της Oxfam 62 μεγιστάνες διαθέτουν περιουσία ίση με το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού στις φτωχότερες χώρες. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η πλειοψηφία των κακοπληρωμένων εργαζομένων είναι γυναίκες.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου