2 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.1.2016

ΕΛΛΑΔΑ: Αλεξιάδης: Νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τις επόμενες μέρες πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με δηλώσεις του Τρύφωνα Αλεξιάδη στην ΕΡΤ 1. Η ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών τιμών έρχεται μετά από την απόφαση του ΣτΕ,
ενώ θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 21η Μαΐου 2015 βάσεις της επίμαχης απόφασης. 

Επιμένει στην επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές η κυβέρνηση, ακόμα και αν οι πιστωτές της χώρας αρνηθούν τα κεφάλαια που θα προκύψουν να χρησιμοποιηθούν για τη βραχυπρόθεσμη επίλυση του ασφαλιστικού. 

Τη Δευτέρα αποστέλλεται η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικόΟι δανειστές φέρονται να απορρίπτουν τα μέτρα που προτείνει η Αθήνα, καθώς θεωρούν αντιαναπτυξιακά. 

Die Welt: Αναπόφευκτη νέα σύγκρουση Ελλάδας – δανειστών το 2016«Το 2016 θα οδηγήσει αναπόφευκτα την Ελλάδα και τους δανειστές της σε νέα σύγκρουση», αναφέρει σε άρθρο της το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η διαχείριση της ελληνικής κρίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγάλες προκλήσεις με τις οποίες θα τεθεί αντιμέτωπη το νέο έτος η Αγκελα Μέρκελ. 

ΚΟΣΜΟΣ: Σ. Αραβία: Εκτελέστηκαν 47 κατηγορούμενοι για τρομοκρατία. Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε την δεύτερη μέρα του χρόνου 47 ανθρώπους που κατηγορούνταν για τρομοκρατία, κυρίως πρόσωπα για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι ήταν μέλη της Αλ Κάιντα, καθώς και έναν εξέχοντα σιίτη ιερωμένο, τον Νιμρ αλ-Νιμρ, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. 

Οργή σε Ιράν και Λίβανο για την εκτέλεση σιίτη ιερωμένου από την Σ. Αραβία. Αντιδρούν Ιράν και Λίβανος στην εκτέλεση του σαουδάραβα σιίτη ιερωμένου Νιμρ Μπακρ αλ-Νιμρ, ο οποίος βρέθηκε στο απόσπασμα μαζί με 46 ακόμα άνδρες, κατηγορούμενοι όλοι για τρομοκρατία. 

Στις Βρυξέλλες, τη βελγική πρωτεύουσα, ακυρώθηκαν η μεγάλη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα, καθώς και όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά από τις 10μμ έως την 1πμ. Συνολικά 24 εκδηλώσεις δεν έλαβαν χώρα. ellinogermaniko.com

Ανησυχητικό το ξενοφοβικό κλίμα στη Γερμανία. Περισσότερες από 600 πράξεις βίας εναντίον προσφυγικών καταλυμάτων καταγράφηκαν το 2015 στη Γερμανία. Όσο αυξάνονται οι πρόσφυγες τόσο εντείνεται το ξενοφοβικό κλίμα, που εκφράζουν Pegida και Εναλλακτική για τη Γερμανία. 

Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο Παρίσι μετά τις επιθέσεις. Αισθητός συνεχίζει να είναι για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια του Παρισιού ο αντίκτυπος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα.  






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου