3 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 3.1.2015

ΕΛΛΑΔΑ: Νεφελούδης: «Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό σήμερα, σε ένα χρόνο το αργότερο δεν θα μπορούμε να δίνουμε συντάξεις, σε λίγο χρόνο θα καταρρεύσει το ασφαλιστικό σύστημα στη χώρα», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελουδης. 

Αλεξιάδης στον ΣΚΑΪ: Αφορολόγητο μόνο μέσω τράπεζας ή κάρτας. Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ό,τι αναγράφεται στην φορολογική δήλωση ως δαπάνη θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω κάρτας, ή μέσω τραπέζης. Αυτό αφορά επίσης ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και δαπάνες οικογένειας. 

Κατρούγκαλος: Απόσταση Αθήνας – θεσμών για το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας προειδοποιεί πως η διαπραγμάτευση με τους εταίρους θα είναι σκληρή, και υπονοώντας το ΔΝΤ, σημειώνει ότι «ορισμένοι έχουν έμμονη με τις μειώσεις». 

Εκπτωση φόρου από 20% έως 70% με αυτοκαταγγελία. Εκπτωση από 20% έως 70% θα έχουν όσοι αποκαλύψουν εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα στην εφορία. Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν. Η «Καθημερινή» παρουσιάζει το σχέδιο. 

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να την κάνουν επαρκώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την κάνει πάρα πολύ καλά» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γγ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μητσοτάκης: «Ναι» στη συναίνεση για το Σύνταγμα - Ανάγκη ριζικής αναθεώρησης. «Η πρότασή μου προς τον κ. Τσίπρα θα είναι απλή, ξεκάθαρη και δίχως αστερίσκους. Η Νέα Δημοκρατία θα υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θα προτείνει ως αναθεωρητέα εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει όλα τα άρθρα που θα προτείνει η Νέα Δημοκρατία»

Λεβέντης: Ομηρος των 153 ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει ότι κόβει τις συντάξεις γιατί είναι όμηρος των 153 βουλευτών του γεγονός που καθιστά απαραίτητη την οικουμενική κυβέρνηση δήλωσε o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Πρώτη η Ελλάδα σε παιδική παχυσαρκία. Για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην παιδική παχυσαρκία. Ενώ τα ποσοστά στις ΗΠΑ αρχίζουν για πρώτη φορά να υποχωρούν, η τελευταία έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δείχνει ότι το 44% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών σχολικής ηλικίας στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. 

ΚΟΣΜΟΣ: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επίθεση καμικάζι σε στρατιωτική βάση στο Ιράκ. Βομβιστικές επιθέσεις από πέντε καμικάζι σε ιρακινή στρατιωτική βάση βόρεια της Βαγδάτης προκάλεσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 15 μελών των δυνάμεων ασφαλείας ενώ 22 τραυματίσθηκαν, έγινε γνωστό από πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. 

Καζάνι που βράζει η Μέση Ανατολή μετά την εκτέλεση του σιίτη κληρικούΈφοδο στην σαουδαραβική πρεσβεία στην Τεχεράνη πραγματοποίησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου οργισμένοι διαδηλωτές

Χαμενεΐ για Νιμρ: Η θεϊκή εκδίκηση θα πέσει πάνω στους σαουδάραβες ηγέτες. "Χωρίς αμφιβολία το αίμα αυτού του βασανισμένου μάρτυρα, που χύθηκε άδικα, θα έχει γρήγορα συνέπειες" δήλωσε για την εκτέλεση του Νιμρ αλ-Νιμρ. 

Ανήσυχη η Ευρώπη μετά την εκτέλεση σιίτη κληρικού στη Σαουδική Αραβία. Η θανάτωση του σεΐχη αλ-Νιμρ «εγείρει σοβαρές ανησυχίες» αναφορικά με «την ελευθερία έκφρασης» και τον σεβασμό των «βασικών» πολιτικών δικαιωμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισημαίνοντας παράλληλα τον κίνδυνο να βαθύνει το σεκταριστικό χάσμα που αιματοκυλά τη Μέση Ανατολή. Στο ίδιο μήκος κύματος ήλθε και η αντίδραση της Γερμανίας. 

Ντουμπά'ι': Ισως από κουρτίνα να ξέσπασε η φωτιά στο ξενοδοχείο. Συνεχίζουν να αναζητούν τα αίτια της πυρκαγιάς στο πολυτελές ξενοδοχείο οι Αρχές στο Ντουμπάι, ωστόσο οι πληροφορίες που δίνονται στους δημοσιογράφους είναι ελάχιστες. Εκτιμάται ότι μια κουρτίνα ενδεχομένως να αποτελεί το "κλειδί του μυστηρίου" για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εναν απο τους ψηλότερους ουρανοξύστες του Ντουμπάι, κοστίζοντας τη ζωή σε εναν ανθρωπο και τον τραυματίζοντας 16 ακόμη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου