6 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.1.2015

ΕΛΛΑΔΑ. Ο αγιασμός των υδάτων στην Αθήνα. Τα 'Αγια Θεοφάνεια (Φώτα), γιορτάζονται σήμερα με επισημότητα και λαμπρότητα. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, τελέστηκε στη Δεξαμενή Αθηνών ο αγιασμός των υδάτων. Την τελετή του αγιασμού παρακολούθησε πλήθος πιστών.

Θεοφάνια: Σε Αθήνα και Φάληρο η πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία
Η τελετή αγιασμού των υδάτων υπό την παρουσία Προέδρου Δημοκρατίας και Πρωθυπουργού.

Νέα σημεία τριβής με την τρόικα. Στην αύξηση των εισφορών και στο μείγμα των περικοπών, που τελικά μπορεί να πριμοδοτήσουν την ανασφάλιστη εργασία, εστιάζονται οι πρώτες επιφυλάξεις των θεσμών στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Και αυτό γιατί ανατρέπεται η σχέση μεταξύ εισφορών και ανταποδοτικότητας. 

Πέθανε ο Μάκης Ψωμιάδης από ανακοπή καρδιάς. Την τελευταία του πνοή άφησε ο Μάκης Ψωμιάδης στις 3 τα ξημερώματα, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 61 ετών. Ο επιχειρηματίας και πρώην ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ, υπέστη έμφραγμα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

ΚΟΣΜΟΣ. Βόρεια Κορέα: Ανακοίνωσε την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε σήμερα με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή βόμβας υδρογόνου, το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο πυρηνικό της πρόγραμμα. 

Αναβρασμός μετά την «βόμβα» για επιτυχή πυρηνική δοκιμή από την Β.Κορέα. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως, αν και δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της Πγιον Γιανγκ, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία χαρακτήρισαν από την πλευρά τους «προκλητική απειλή», τις δηλώσεις της Πγιονγιάνγκ.

Το Παρίσι τιμά τα θύματα του Charlie Hebdo. Στις 7 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την επίθεση στo Charlie Hebdo. Το Παρίσι τίμησε χθες τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων με αναμνηστικές πλάκες στα σημεία των επιθέσεων, παρουσία του προέδρου Ολάντ.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου