9 Ιανουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 9.1.2016

ΕΛΛΑΔΑ: Ράβε-ξήλωνε στο ασφαλιστικό. Τροποποιήσεις για το ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών, που επιβαρύνονται σημαντικά από την αύξηση των εισφορών, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, πρόκειται για σπασμωδικές κινήσεις, που γίνονται υπό την πίεση των ισχυρών αντιδράσεων.

Γιώργος Κατρούγκαλος: Στο 6,5% η εισφορά των εργαζομένων με μπλοκάκια - το υπόλοιπο θα το δίνει ο εργοδότης. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνταξιούχους μίας ταχύτητας, θα υποστούν σημαντικό πλήγμα εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Εργασίας

Ερχεται η ρύθμιση για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα. Εντός Ιανουαρίου έρχεται η σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία το αφορολόγητο θα χτίζεται μέσω της χρήσης πλαστικού χρήματος, όπως είπε ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, Παναγιώτης Μελαχρινός. 


Ποιοι θα πληρώσουν το ένα δισ. του νέου Ασφαλιστικού. Με νέα μέτρα, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, προικοδοτεί η κυβέρνηση το νέο ασφαλιστικό όπως προκύπτει από τον αναλυτικό πίνακα που εστάλη στους εκπροσώπους των θεσμών και τον οποίο αποκαλύπτει η «Ναυτεμπορική». 

Γερμανική στήριξη κατά της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Η Γερμανία προτίθεται να προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ελλάδα για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το ζήτημα θα τεθεί και στη συνάντηση Σόιμπλε-Τσακαλώτου την προσεχή Τετάρτη, γράφει η Handelsblatt. (Deutsche Welle).

Απεργούν για το ασφαλιστικό οι δικηγόροι. Τριήμερη απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσχέδιο του ασφαλιστικού που είδε το φως της δημοσιότητας αποφάσισαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της χώρας σε έκτακτη συνεδρίασή τους που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα. 

ΚΟΣΜΟΣ: Μπαν γκι-Μουν: Πιο κοντά από ποτέ η διευθέτηση στο Κυπριακό. Την πεποίθηση ότι ενώ δεν υπάρχει επίσημο χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις, υπάρχει μια πραγματική μοναδική ευκαιρία για να επιτύχει τελικά η διαδικασία στο Κυπριακό, εκφράζει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, στην έκθεση για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών, που δόθηκε χθες βράδυ στα μέλη του Σ.Α. 

Αίγυπτος: Τρεις Ευρωπαίοι τραυματίστηκαν σε επίθεση σε θέρετρο. Δύο ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν εναντίον ενός ξενοδοχείου στο θέρετρο Χουργκάντα στις όχθες της Ερυθράς Θάλασσας χθες, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις Ευρωπαίους τουρίστες, γνωστοποίησαν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι


Αντιπροσφυγικό μένος από κυβερνήσεις της Αν. Ευρώπης. Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας σε Σλοβακία, Πολωνία, Τσεχία και Ουγγαρία σπεύδουν να αντλήσουν πολιτικό όφελος από τις σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον γυναικών την παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία. (Deutsche Welle). 

Γερμανία: Πάνω από 10 δισ. πλεόνασμα. Λόγω της καλής οικονομίας η Γερμανία πέτυχε πλεόνασμα άνω των 10 δισ. ευρώ. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με ότι είχε προϋπολογισθεί το φθινόπωρο του 2015. 

UEFA: Η κορυφαία ενδεκάδα του 2015. Την καλύτερη ενδεκάδα για το 2015, όπως ψηφίστηκε από τους επισκέπτες της ηλεκτρονικής της ιστοσελίδας, ανακοίνωσε η UEFA.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου