17 Ιανουαρίου 2016

Ο Alan Rickman, ο “Severus Snape” του Harry Potter, πεθαίνει στα 69 του χρόνια

alan-rickman3O Alan Rickman έλαμψε μεταξύ άλλων ως ήρωας του Σαίξπηρ, δάσκαλος του Harry Potter και καταθλιπτικός επιστήμων. Στα 69 του χρόνια, ο εξαιρετικός ηθοποιός πέθανε από καρκίνο.
Ο Rickman ήταν ακόμη μικρό αγόρι όταν ο πατέρας του, εργάτης σε ένα εργοστάσιο, πέθανε επίσης από καρκίνο. Από τότε είχε ταλέντο στη ζωγραφική και το σχέδιο. Φλέρταρε και με την ηθοποιία, την θεωρούσε όμως τότε ένα ανασφαλές επάγγελμα.

Στα 25 του χρόνια τον δέχθηκε η παγκοσμίου φήμης Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών. Μετά την αποφοίτησή του ξεκίνησε την καριέρα του με την επίσης παγκοσμίου φήμης Royal Shakespeare Company.
alan-rickman2
Η ενασχόλησή του με τον κινηματογράφο ξεκίνησε μόλις το 1991, όταν ως σερίφης του Nottingham έκανε δύσκολη τη ζωή του Ρόμπεν των δασών. Τη φήμη του ως εξαιρετικού “κακού”, επιβεβαίωσε ως Rasputin στην ομότιτλη παραγωγή του HBO.

Ο Rickman ήταν ανέκαθεν αριστερός πολιτικά και αγωνιζόταν μεταξύ άλλων για τους καλλιτέχνες σε φτωχές χώρες. Η ενασχόλησή του με τα πολιτικά είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει και να παντρευτεί το 2012 τη γυναίκα του, Rima Horton, με την οποία γνωριζόντουσαν από την εφηβεία.

Πηγή, ελληνογερμανικό κείμενο & βίντεο:
http://ellinogermaniko.com/2016/01/15/alan-rickman-harry-potters-severus-snape-mit-69-gestorben/






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου