2 Ιανουαρίου 2016

Η Μέρκελ προειδοποιεί για τη διαίρεση της κοινωνίας

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ καλεί σε ενότητα εναντίον της ξενοφοβίας.

“Δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτούς, οι οποίοι με ψυχρότητα και μίσος στην καρδιά τους διεκδικούν μια Γερμανία μόνο για τους εαυτούς τους

και θέλουν να περιθωριοποιήσουν τους άλλους”, είπε στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία της, η οποία θα μεταδοθεί το απόγευμα της παραμονής.

“Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας διαιρέσουν”, τόνισε, χωρίς να αναφέρει το κίνημα “Pegida“. “Πρέπει πάντα να ακούμε και τα επιχειρήματα των άλλων, ακόμη και αν σταθμίζουν διαφορετικά τις έγνοιες και τις ευκαιρίες.”  


Πηγή: ellinogermaniko.com
Και στα γερμανικά στο: http://wp.me/p498l5-vq 

Εν τω μεταξύ,
Οι δυνάμεις της αστυνομίας ενισχύονται στο Μόναχο μετά την προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα
Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα των ερευνών μετά την προειδοποίηση για τρομοκρατικό χτύπημα την πρωτοχρονιά στο Μόναχο είναι λιγοστά. Η αστυνομία αναζητά πέντε έως επτά δράστες από το Ιράκ και την Συρία, χωρίς να γνωρίζει όμως τον τόπο διαμονής τους – δε μπορεί καν να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι υποτιθέμενοι δράστες να μην είναι υπαρκτά πρόσωπα.

Παρά την επίσημη λήξη συναγερμού, η αστυνομία θα έχει ενισχυμένη παρουσία στη βαυαρική πρωτεύουσα και το σαββατοκύριακο. Εκατό έως διακόσιοι επιπλέον αστυνομικοί θα βρίσκονται σε υπηρεσία. Ο υπουργός εσωτερικών Joachim Herrmann, είχε πει το μεσημέρι της Παρασκευής πως δεν υπάρχουν επί του παρόντος σαφής ενδείξεις για κίνδυνο από μία επίθεση. 

Πηγή: ellinogermaniko.com
Και στα γερμανικά στο: http://wp.me/p498l5-yM






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου