15 Ιανουαρίου 2016

Ντομπρόβσκις: Να καλλιεργήσει η Ελλάδα ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον

«Η Ελλάδα για να ανακάμψει χρειάζεται επενδύσεις, εγχώριους επενδυτές, αλλά και από το εξωτερικό. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον», τονίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.
Το σχετικό κομμάτι της συνέντευξης:

Ερώτηση: Την Τετάρτη μια μεγάλη ξένη εταιρεία, που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, αποφάσισε να αναστείλει τις εργασίες εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την αδειοδότησή της. Ενας από τους βασικούς σκοπούς του προγράμματος δεν είναι να γίνει ελκυστική η Ελλάδα σε επενδυτές;

Απάντηση: Πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες όσον αφορά το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η πρώτη προϋπόθεση για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία είναι η χρηματοπιστωτική σταθερότητα και σημαντικά βήματα γίνονται για τον σκοπό αυτό· και τώρα αν ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, είναι ένα μεγάλο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχρόνως υπάρχει ανάγκη για ένα προβλέψιμο επιχειρηματικό περιβάλλον. Για να ανακάμψει η Ελλάδα, χρειάζεται επενδύσεις, εγχώριους επενδυτές αλλά και από το εξωτερικό. Αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία αν προχωρούμε προς την ανάκαμψη, και πρέπει να γίνει πολύ ξεκάθαρο στις ελληνικές αρχές – πρέπει να καλλιεργήσουν ένα θετικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ερώτηση: Θα κάνετε κάτι γι’ αυτό;

Απάντηση: Δεν παρεμβαίνουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα, αλλά αυτό είναι μέρος ευρύτερων ανησυχιών που έχουμε όταν κοιτάμε τις οικονομικές προβλέψεις για το πότε και πώς μια οικονομία θα ανακάμψει, και σίγουρα το επιχειρηματικό περιβάλλον είναι μέρος των ανησυχιών. 

Πηγή: www.kathimerini.gr 15.01.2016

Ολόκληρη η συνέντευξη στο:
Ανησυχία Κομισιόν για επενδύσεις - Συνέντευξη Ντομπρόβσκις στην «Κ»






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου