14 Ιανουαρίου 2016

Συνεχίζεται η κομματικοποίηση του κράτους

Εντείνεται η κριτική, μέσα και έξω από την χώρα, για την κομματικοποίηση του κράτους που έχουν θέσει σε εφαρμογή τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μόλις σήμερα Πέμπτη, έγιναν γνωστά τα εξής:


  • Ο διορισμός της συζύγου του επίσης διορισμένου εξάδελφου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα ως μετακλητής στο γραφείο του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ.Χρ. Σπίρτζη.
  • Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών (!) έθεσαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο το θέμα της κομματικοποίησης του κράτους και των τραπεζών. 
  • Κατάργηση «αριστείας» και στις Ένοπλες Δυνάμεις, για την ικανοποίηση καθαρά πελατειακών αιτημάτων, όπως σχολιάζουν στελέχη της αντιπολίτευσης. 

Πιο συγκεκριμένα: 

Διορισμός εξαδέλφης. 
Το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:
"Μέχρι να δώσει εξηγήσεις ο κ.Τσίπρας για τον διορισμό της εξαδέλφης του -συζύγου του επίσης διορισμένου εξάδελφου Γιώργου Τσίπρα- ως μετακλητής στο γραφείο του κ.Χρ. Σπίρτζη οφείλουμε να επισημάνουμε τη σύμπτωση με τη λαϊκή παροιμία «από το κεφάλι μυρίζει το ψάρι». Το «δάσκαλε που δίδασκες» έχει πλέον ξεπεραστεί. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δίνει το σήμα «διορίστε,διορίστε, διορίστε»". 

Πηγή: topotami.gr 

Επισημάνσεις Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Το θέμα της κομματικοποίησης του κράτους και των τραπεζών έθεσαν επίσης- σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ - οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.
Όπως είπε ο κ Ντάισελμπλουμ είναι θέμα ποιότητας της δημόσιας διοίκησης και της διοίκησης των τραπεζών να μην τοποθετούνται κομματικά στελέχη στις διοικήσεις τους.

Πηγή: www.skai.gr

Κατάργηση «αριστείας» και στις Ε.Δ.
Την εντονότατη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλεί από χθες διάταξη σχεδίου νόμου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, βάσει της οποίας αλλάζει «προς τα κάτω» η κλίμακα βαθμολογίας των σχολών και των σχολείων των Ενόπλων Δυνάμεων... 
«Ολα δείχνουν ότι η σκοπιμότητα είναι μόνον η ικανοποίηση καθαρά πελατειακών αιτημάτων συγκεκριμένων στρατιωτικών, σε βάρος άλλων στρατιωτικών που ενδεχομένως κοπίασαν πάρα πολύ για να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες», σχολίασε ο εισηγητής της Ν.Δ. Ι. Κεφαλογιάννης. 
«Είναι κατάφωρα αντισυνταγματικό και νομίζω πως είναι προϊόν κακού μυαλού», είπε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος (Δημ. Συμπαράταξη). 
«Η κλίμακα βαθμολόγησης αλλάζει μοιραία, υιοθετώντας τη λογική περί αριστείας του τέως υπουργού Παιδείας», σχολίασε ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι). 
Πηγή: www.kathimerini.gr 






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο: