3 Ιανουαρίου 2016

Michael Jackson – Μια σύντομη βιογραφία (Τελευταίο Μέρος)

Το 1997 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του “Blood on the Dance Floor”. Στο δεύτερο γάμο του, ο Michael Jackson παντρεύτηκε τη νοσοκόμα Deborah Jeanne Rowe. Από αυτή τη σχέση γεννήθηκε το 1997 ο πρώτος του υιός, Prince Michael ο 1ος. Το 1998, μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, Paris Michael Katherine, διαλύθηκε και αυτός ο γάμος. 

Στα παγκόσμια μουσικά βραβεία του 2000, ο Jackson τιμήθηκε ως “ο καλλιτέχνης του αιώνα”. Το Σεπτέμβριο του 2001 παρουσίασε στα μουσικά βραβεία του MTV στη μητροπολιτική όπερα της Νέας Υόρκης το άλμπουμ “Invincible”. Το 2002 γεννήθηκε το τρίτο του παιδί, ο υιός Prince Michael Jackson ο 2ος. Η μητέρα παρέμεινε άγνωστη.

Στις αρχές του 2003 ο αστέρας απασχόλησε ξανά τα πρωτοσέλιδα: Στην τηλεοπτική παραγωγή του Martin Bashir “Μένοντας με τον Michael Jackson”, εκατομμύρια θεατών στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ έμαθαν με ποιους μοιραζόταν το κρεβάτι του ο Jackson.

Ο αστέρας της ποπ στράφηκε εναντίον των εμπλεκομένων δημοσιογράφων με δικαστικά μέσα, καθώς επρόκειτο για σαφή παραβίαση εμπιστευτικών δεδομένων και αλλοίωση των δηλώσεων του Jackson.

Το Μάρτιο του 2003 ο Jackson έχασε 5,9 εκ. δολάρια σε μια δικαστική διαμάχη με έναν πρώην διοργανωτή συναυλιών, ο οποίος είχε σημαντικές ζημιές λόγω της αποχώρησης του αστέρα. 

Λίγους μήνες αργότερα ο αστέρας της ποπ ξαναβρέθηκε στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως: Το Νοέμβριο του 2003 εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης στο όνομα του Jackson, λόγω κακοποίησης ανηλίκου. Πληρώνοντας μια εγγύηση πολλών εκατομμυρίων, ο τραγουδιστής απέφυγε την προφυλάκιση. 

Το Δεκέμβρη του 2004 η εισαγγελία του Λος Άντζελες διέταξε την αναζήτηση αποδεικτικού υλικού γιαγιά τη δική στο ράντζο Neverland του Jackson. Οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2005 στο Λος Άντζελες. Στην πολύμηνη αυτή δική, ο βασιλιάς της ποπ κινδύνευε με μέχρι και 20 χρόνια φυλάκισης. Τον Ιούνιο του 2005 ωστόσο, αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες. 

Στα μουσικά βραβεία 2006 του MTV ο Jackson τιμήθηκε για το καλλιτεχνικό του έργο του. Τον Μάρτιο του 2009 ανακοίνωσε σε μια συνέντευξη τύπου την επιστροφή του στην ενεργό δράση με τη σειρά συναυλιών “This Is It” στη λονδρέζικη O2-Arena. Στην αρχή είχαν ανακοινωθεί μόνο δέκα συναυλίες, όμως λόγω τεράστιας ζήτησης προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της πώλησης εισιτηρίων επιπλέον 40. Τα εισιτήρια για τις συνολικά 50 συναυλίες από τις 13 Ιουλίου 2009 μέχρι 6 Μαρτίου 2010 πουλήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ. 

Ο Michael Jackson πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 στο ιατρικό Κέντρο Ronald Reagan του Πανεπιστημίου UCLA στο Los Angeles. Αιτία θανάτου ήταν μια οξεία δηλητηρίαση από Propofol. Το ναρκωτικό αυτό του το είχε δώσει ο ιδιωτικός ιατρός του, Conrad Murray. 

Στις 7 Ιουλίου 2009 διεξήχθη μια επίσημη κηδεία στο Staples Center στο Los Angeles, παρουσία περίπου 17.500 φίλων, 2.000 δημοσιογράφων και 500 διασημοτήτων. Η κηδεία μεταδόθηκε παγκοσμίως από αρκετά τηλεοπτικά κανάλια.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 το σώμα του Jackson μεταφέρθηκε στο Forest Lawn Memorial Park στο Glendale της Καλιφόρνια. Μετά θάνατον και συγκεκριμένα στις 28 Οκτώβρη κυκλοφόρησε ανά τον κόσμο στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ “Michael Jackson’s This Is It”, το οποίο εκτός από τις πρόβες στο Staples Center περιλαμβάνει επίσης υλικό από τα παρασκήνια, καθώς και τρισδιάστατες σκηνές.

Πηγή: ellinogermaniko.com 

Διαβάστε το και στα Γερμανικά, δείτε και βίντεο, στα:

Προηγούμενα:
Michael Jackson – Μία σύντομη βιογραφία
Michael Jackson – Μια σύντομη βιογραφία (Μέρος 3ο)






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου