7 Ιανουαρίου 2016

UBS: 6 "καυτά" ερωτήματα για το 2016

"Μετάβαση". Αυτή είναι η λέξη-κλειδί για την UBS προκειμένου να αποτυπώσει στο ετήσιο report της το κύριο χαρακτηριστικό που διέπει την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές αυτή την περίοδο.

Για τους αναλυτές του οίκου, το παγκόσμιο περιβάλλον στο οποίο ζούμε επηρεάζεται από αυτή τη μεταβατική διαδικασία και για το λόγο αυτό η μεταβλητότητα και η αστάθεια θα αποτελέσουν και την νέα χρονιά τα κύρια χαρακτηριστικά της. Τα παραδείγματα είναι πολλά: στις ΗΠΑ, η Fed μεταβάλλει την πολιτική της και όλοι προσαρμόζονται στην δεδομένη πλέον απόφαση της Fed να αυξήσει σταδιακά το κόστος του (δολαριακού) χρήματος, σύντομα στο Λευκό Οίκο θα υπάρχει ένας νέος ένοικος και νέα πολιτική, η Κίνα αλλάζει και μετατρέπεται σε μια περισσότερο καταναλωτική, από βιομηχανική, οικονομία, οι αναδυόμενες οικονομίες αναζητούν νέους καταλύτες, η Ευρώπη καλείται να αντιμετωπίσει πολιτικά και δημογραφικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η UBS προσεγγίζει την νέα χρονιά έχοντας υιοθετήσει μια σειρά παραδοχών, αντιμετωπίζοντας 6 "καυτά" ερωτήματα και δίνοντας απαντήσεις:

• Το 2016 θα καταγραφεί μια ήπια επιτάχυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
• Η περυσινή χρονιά δεν σηματοδότησε την κορύφωση του κύκλου για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου ρίσκου.
• Η Κίνα μπορεί να πετύχει ταυτόχρονα μια ταχεία επιβράδυνση της οικονομίας της και να αποφύγει μια ανώμαλη προσγείωση.
• Ίσως να είμαστε κοντά στον πάτο της υποχώρησης των βασικών εμπορευμάτων.
• Ο πληθωρισμός θα επιστρέψει, αλλά όχι με καταστροφική δύναμη.
• Οι πολιτικές εκλογές ανά τον κόσμο θα προκαλέσουν... δράματα, αλλά μικρότερες τραγωδίες το 2016.

Όπως σημειώνεται στο report (UBS House View: Year Ahead 2016), οι κύριες τακτικές θέσεις του οίκου για το νέο έτος περιλαμβάνουν αυξημένη θέση σε μετοχές έναντι των ομολόγων υψηλής διαβάθμισης, μια προτίμηση για μετοχές της Ευρωζώνης και της Ιαπωνίας και αυξημένη θέση σε χρέος υψηλής απόδοσης σε ευρώ και υψηλής αξιολόγησης στις ΗΠΑ. 

Πηγή: www.capital.gr 07.01.2016






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου