11 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.2.2016

(upd) Σε πολυετή χαμηλά βυθίζεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας. ΟΒυθίζεται εκ νέου το Χρηματιστήριο, σε νέα περιδίνηση η Ευρώπη. Η επιδείνωση του κλίματος στην Ευρώπη μετά τις δηλώσεις της προέδρου της FED, η οποία προειδοποίησε ότι η αδυναμία στην παγκόσμια οικονομία και οι κίνδυνοι από την Κίνα μπορούν να επηρεάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα εγχώρια οικονομικά αδιέξοδα, προκαλούν νέα μεγάλη βύθιση στο Χρηματιστήριο. 
Απώλειες (στις 11:35) άνω του 5% για το Γενικό Δείκτη και άνω του 15% για τις Τράπεζες. Τελικά προς τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης το χρηματιστήριο ανέκαμψε με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να σημειώσει απώλειες 1,89% και ο δείκτης των  τραπεζών πτώση 4,85% μόνο. 

Μικρομέτοχος ή Μεγαλομέτοχος; Από τον ΚΥΡ:


Βρέθηκαν δύο σοροί χειριστών του ελικοπτέρου που συνετρίβη στην Κίναρο. Δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του Πολεμικού Ναυτικού σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη υπό άγνωστες συνθήκες, τα ξημερώματα της Πέμπτης, στη νήσο Κίναρο, στα δυτικά της Λέρου. Λίγο μετά τις 11 το πρωί βρέθηκαν οι σοροί των δύο εκ των τριών χειριστών. 

Ομόφωνο «Ναι» του ΝΑΤΟ για περιπολίες στο Αιγαίο. To NATO αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη να παράσχει την υποστήριξή του για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μετά από κοινό αίτημα της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Γενς Στόλτενμπεργκ. 

Στροφή Αθήνας για εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Αποδεκτό γίνεται από την Αθήνα το γερμανοτουρκικό σχέδιο για νατοϊκές περιπολίες στο Αιγαίο με στόχο την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, παρότι αρχικά η Αθήνα είχε εκφραστεί θετικά μόνο για περιπολίες πλοίων της Συμμαχίας στα τουρκικά παράλια. 
Σχετική ανάρτηση: Εμφανής η ανυπαρξία κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό 

ΔΝΤ: Ενισχυμένες οι ελληνικές τράπεζες, «καμπανάκι» για τα κόκκινα δάνεια. Τα θεμελιώδη δεδομένα των ελληνικών τραπεζών ενισχύθηκαν μετά την πρόσφατη ανακεφαλοποίησή τους, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ. 

Κατατέθηκε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες και ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης ο αριθμός αυτός ορίζεται σε τέσσερις άδειες για μετάδοση υψηλής ευκρίνεια (HD). 

ΕΙΤΗΣΕΕ: Στη λογική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" οι 4 τηλεοπτικές άδειες. Η Ενωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), μεταξύ άλλων, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η πρακτική της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι «μια ακόμα απόδειξη της λογικής αποφασίζομεν και διατάσσομεν. 

Επιμένουν στην κάθοδο με τρακτέρ οι αγρότες. Αμετακίνητος στην απόφασή του να κατεβάσει τα τρακτέρ αύριο στο κέντρο της Αθήνας εμφανίστηκε χθες ο επικεφαλής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Βαγγέλης Μπούτας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην πρωτεύουσα. 

Ντάισελμπλουμ: Έχουμε πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει. Προσερχόμενος στο Eurogroup, ο επικεφαλής του σώματος διέψευσε τις πληροφορίες ότι η διαπραγμάτευση «είχε εκτροχιαστεί», σημειώνοντας ότι οι επαφές συνεχίζονται, αν και υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει έως ότου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. 

Μήνυμα Μίκη Θεοδωράκη : Ώρα Μηδέν. «Ζούμε τις συνέπειες της ανυπαρξίας πολιτικής από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», «φτάσαμε πλέον στην ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ ανεξάρτητα από τις κινήσεις της Κυβέρνησης που προς το παρόν παρακολουθεί αδρανής τις εξελίξεις αδύναμη, σαν να μην υπάρχει» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε μήνυμά του, που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. 

Γαλλία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Φρανσουά Ολάντ. Ο πρώην πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος αναλαμβάνει να ηγηθεί του Συνταγματικού Συμβουλίου. Η επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Εμανουέλ Κος αναλαμβάνει υπουργός Στέγασης. Δύο μέλη των Πρασίνων επίσης αναλαμβάνουν θέσεις υφυπουργών. Ο Μανουέλ Βαλς διατήρησε τον θώκο του πρωθυπουργού, ο Μισέλ Σαπέν αυτόν του υπουργού Οικονομικών και ο Εμανουέλ Μακρόν το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομίας. Ο επικεφαλής του μικρού Αριστερού Ριζοσπαστικού Κόμματος Ζαν-Μισέλ Μπελέ αναλαμβάνει υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Δεκάδες νεκροί από εξέγερση κρατουμένων σε φυλακή του Μεξικού. Το τηλεοπτικό κανάλι Milenio TV μεταδίδει ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις συγκρούσεις τόσο μεταξύ των κρατουμένων όσο και με τους φρουρούς της φυλακής. 

Ο Ερντογάν απειλεί ξανά ότι θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες Ο τούρκος πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τις διεθνείς εκκλήσεις να ανοίξουν τα τουρκικά σύνορα σε δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες που φεύγουν από τη μάχη Χαλεπίου, απειλώντας ότι θα τους στείλει σε άλλες χώρες.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου