4 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 4.2.2016

(upd) Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο Σύνταγμα. Φωτιές, χημικά και καπνοί από ρίψη μολότοφ είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία Συντάγματος, ενώ επεισόδια με κουκουλοφόρους είναι σε εξέλιξη στη συμβολή των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου.
Ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των ΜΑΤ. 

Νωρίτερα γράφαμε:
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα. «Παραλύει» η χώρα την Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το κεντρικό συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ, ενώ δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει στις 10:30 στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ. 

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Ακυρώνονται πτήσεις της Aegean και της Olympic Air. Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου η χώρα λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, για το ασφαλιστικό. Επαγγελματίες, έμποροι και μισθωτοί στις επιχειρήσεις αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματά τους. Στην απεργία συμμετέχουν γιατροί, εργαζόμενοι νοσοκομείων φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο. Δεν θα κινηθούν επίσης Προαστιακός και ΟΣΕ. Το Μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα. Τα λεωφορεία θα κινηθούν 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα εκτελούνται δρομολόγια στο Τραμ.

Αμετακίνητοι οι αγρότες - Μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και εθνικές οδούς. Αποφάσισαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων και λιμανιών αλλά και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου έως και τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. 


Λοιπές ειδήσεις:
Επί τάπητος το συνταξιοδοτικό στη συνάντηση με τους θεσμούς που θα έχει στις 2 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας με τους επικεφαλής των θεσμών. Η χθεσινή προγραμματισμένη συνάντηση ματαιώθηκε. 

Κομισιόν: Επιτακτική ανάγκη για νέα μέτρα. Την ανάγκη λήψης νέων μέτρων επισημαίνει η Κομισιόν για το 2016 και το 2017 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αν και στις χειμερινές προβλέψεις της αναγνωρίζει ότι η ελληνική οικονομία εμφανίστηκε πιό ανθεκτική το 2015 απ' ότι προβλεπόταν, ωστόσο δεν δείχνει τάση υποχώρησης σε ότι αφορά την λήψη νέων μέτρων. 

Σόιμπλε: Αν η Ελλάδα βγει κάποια μέρα από την κρίση οι Έλληνες θα πρέπει να μου στήσουν ανδριάντα. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σε εκδήλωση του Συμβουλίου Οικονομικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στο Αμβούργο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ελλάδα λέγοντας μεταξύ αστείου και σοβαρού ότι, αν η χώρα καταφέρει να βγει κάποια μέρα από την κρίση, οι Έλληνες θα πρέπει να του στήσουν ανδριάντα. Προφανώς ο γερμανός υπουργός ευελπιστεί ότι κάποτε θα αναγνωριστούν οι προσπάθειές του για την εφαρμογή ριζικών μεταρρυθμίσεων και την εξυγίανση των δημοσιονομικών στην Ελλάδα. 

Σε αδιέξοδο το Χρηματιστήριο. Κύμα πωλήσεων για τραπεζικές μετοχές και εμποροβιομηχανικά blue chips από ξένα επενδυτικά σχήματα καταγράφεται για 2η συνεχή μέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Πεκίνο προς Αθήνα: Τελειώνετε με τον Πειραιά. Την έγκριση το συντομότερο δυνατόν της εξαγοράς του ΟΛΠ από την Cosco ζητά από την ελληνική κυβέρνηση το Πεκίνο. Ο πρέσβης της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli, μιλώντας ενώπιων του υπουργού ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και του αντιπροέδρου της Βουλής Αν. Στ. Κουράκη, τόνισε πως «η κινεζική πλευρά ευελπιστεί ότι τα σχετικά κείμενα θα περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή το συντομότερο δυνατό, ώστε να προχώρηση ομαλά το πλέον σημαντικό έργο συνεργασίας των δυο χωρών».

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δύσκολα θα ανακάμψει χωρίς υποτίμηση. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του στο Αμβούργο ότι «θα είναι πολύ δύσκολο για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης του νομίσματος». 

«Παταγώδης αποτυχία» της Ελλάδας στο προσφυγικόΕμπιστευτική έκθεση της γερμανικής υπηρεσίας αναλύσεων Gasim για την παράνομη μετανάστευση ασκεί οξεία κριτική για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, εκτιμώντας ότι ενδέχεται να είναι προϊόν πολιτικής σκοπιμότητας. 

Ε.Ε.: Συμφωνήθηκαν τα 3 δισ. προς την Τουρκία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Τα 28 κράτη μέλη ενέκριναν τη συμφωνία χρηματοδότησης της Τουρκίας ύψους 3 δισ. ευρώ για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Στόχος είναι να διατεθούν τα κονδύλια αυτά για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των προσφύγων, όπως τρόφιμα, υπηρεσίες υγείας και εκπαίδευση. 

Το κινεζικό νόμισμα στο στόχαστρο κερδοσκόπων Η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα είναι εμφανής, με τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση της χώρας θα επιτρέψει περαιτέρω μείωση της αξίας του γουάν. Διεθνή hedge funds έχουν ήδη αρχίσει να «στοιχηματίζουν».






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου