6 Φεβρουαρίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 6.2.2016

Παραμένουν ανοικτά τα μέτωπα με τρόικα. Ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών, αφήνοντας όλα τα θέματα ανοικτά. Ανοικτή είναι επίσης και η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της τρόικας, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την απόσταση
που χωρίζει ακόμα τις δύο πλευρές ώστε να επέλθει συμφωνία.

Απέρριψαν το σχέδιο για ενιαία κλίμακα φορολόγησης οι θεσμοί. Φρένο στα σχέδια για ενιαία κλίμακα φορολογίας έβαλε η τρόικα. Ετσι, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει διαφορετικές κλίμακες για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και εισοδήματα από ενοίκια. 


Για το Ιράν πετά ο Αλέξης Τσίπρας. Στο Ιράν μεταβαίνει σήμερα, Σάββατο, ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, επικεφαλής πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας, θα έχει την Κυριακή και τη Δευτέρα σημαντικές συνομιλίες για διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Είναι ο πρώτος ηγέτης δυτικής χώρας που επισκέπτεται τη χώρα μετά την επίτευξη της συμφωνίας για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Στροφή στο προσφυγικό Σημαντική στροφή της κυβερνητικής πολιτικής στο προσφυγικό συνιστά η ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή –ύστερα από τη συνάντηση που είχε χθες με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας– ότι η Αθήνα θα προχωρήσει στην αναγνώριση της Τουρκίας ως τρίτης χώρας ασφαλούς διέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπορεί όχι μόνο να επαναπροωθήσει πρόσφυγες που έρχονται από την Τουρκία, αλλά και να αρνηθεί την είσοδό τους. 

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, θα μεταβεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στη Μυτιλήνη. 

Κλιμακώνουν οι αγρότες - 24ωροι αποκλεισμοί δρόμων. Αμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού. Για σήμερα σχεδιάζουν κυκλοφοριακό μπλακ άουτ, κλείνοντας για 24 ώρες τελωνεία, αεροδρόμια, λιμάνια, μεγάλους οδικούς άξονες, από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. 

Φονικός σεισμός συγκλόνισε την Ταϊβάν. Σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ συγκλόνισε την Ταϊβάν το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας καταστροφές σε κτίρια και αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον επτά νεκρούς. 

Αναβάθμιση αξιόχρεου Ιρλανδίας από τον Fitch σε «Α» Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε την Παρασκευή κατά μία βαθμίδα το κρατικό αξιόχρεο της Ιρλανδίας, από A- σε Α, με σταθερή προοπτική, επικαλούμενος τη «σθεναρή ανάπτυξη» της ιρλανδικής οικονομίας και την «επάνοδο σε δημοσιονομικό πλεόνασμα». 

Απειλεί με παραίτηση ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας. Με παραίτηση απείλησε χθες ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσένιουκ, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις κατηγορίες πολιτικών συμμάχων του προέδρου Ποροσένκο, που τον φέρουν να συγκαλύπτει την παράνομη δραστηριότητα σκιωδών οικονομικών συμφερόντων και να καθυστερεί εσκεμμένα την επιβολή μεταρρυθμίσεων. 

Αποπληρωμή χρέους με 25% περικοπή πρότεινε η Αργεντινή στα ταμεία «όρνεα». Η Αργεντινή, στην προσπάθειά της να ρυθμίσει την αντιδικία με τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου, πρότεινε χθες σε αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε προβληματικές εταιρίες, τα οποία είναι γνωστά και ως ταμεία "όρνεα", να αποπληρώσει το χρέος της με μια απομείωση της τάξης του 25%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

Το Twitter έκλεισε 125.000 λογαριασμούς που έκαναν τρομοκρατική προπαγάνδα. Ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter ανακοίνωσε χθες ότι από τα μέσα του 2015 έχει κλείσει 125.000 λογαριασμούς χρηστών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει ενάντια στο «τρομοκρατικό περιεχόμενο» και κατόπιν πιέσεων που έχει δεχτεί από κυβερνήσεις για να σταματήσει την τζιχαντιστική προπαγάνδα που γίνεται μέσω των σελίδων του.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου