5 Φεβρουαρίου 2016

Αδειασαν τα ράφια του easyFoodstore την πρώτη μέρα λειτουργίας του

Χαμός επικράτησε χθες, στην πρώτη μέρα λειτουργίας του easyFoodstore στο Λονδίνο, του νέου σούπερ μάρκετ του Κύπριου επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου, που προσφέρει μία σειρά από βασικά είδη διατροφής (ζάχαρη, τσάι, ρύζι, ζυμαρικά, κονσέρβες κλπ) που κοστίζουν μόλις 32 λεπτά (ή 25 πένες). 

Αμέσως μόλις άνοιξαν οι πόρτες και μέσα σε λίγες ώρες εκατοντάδες Λονδρέζοι που είχαν δημιουργήσει τεράστιες ουρές έξω από το πρώτο κατάστημα στο Παρκ Ρόγιαλ του βορειοδυτικού Λονδίνου επωφελήθηκαν των μεγάλων προσφορών, αδειάζοντας τα ράφια του σούπερ μάρκετ, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail. 


«Όχι ακριβές μάρκες, μόνο τρόφιμα σε τίμιες τιμές» είναι το κεντρικό σύνθημα της easyFoodstore, η οποία βασίστηκε στη φιλοσοφία των τραπεζών τροφίμων σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Χατζηιωάννου. Μετά το πρώτο κατάστημα της θα ακολουθήσουν άλλα στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.


Βέβαια, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, οι 25 πένες δεν είναι παρά η τιμή γνωριμίας για τον Φεβρουάριο. Έτσι, από τον επόμενο μήνα οι τιμές θα αυξηθούν, συνεχίζοντας παρόλα αυτά να είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλα σούπερ μάρκετ. Ούτως ή άλλως, όμως, ο κ. Χατζηιωάννου εδραιώνει νέα δεδομένα στον κόσμο των εκπτωτικών σούπερ μάρκετ. Εγείρει ταυτόχρονα πολλά ερωτηματικά σχετικά με το εάν είναι εφικτή η τόσο φθηνή τιμολόγηση των τροφίμων, που συνήθως έχουν υποβληθεί σε μέγιστη επεξεργασία, πόσο υγιεινά είναι αυτά και πόσο η πίεση για χαμηλές τιμές και η εκτεταμένη επεξεργασία τους επιβαρύνει το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο. 

Πηγές: Στοιχεία από www.iefimerida.gr και www.kathimerini.gr






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου