11 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 11.3.2016

Φράζουν σύνορα Βουλγαρία, Αλβανία. Εντονη κινητικότητα σε Βουλγαρία και Αλβανία, που ανησυχούν για την εμφάνιση προσφυγικών ροών στα σύνορά τους μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Η Βουλγαρία ανέπτυξε ήδη στρατιωτικές δυνάμεις στα νότια σύνορά της, ενώ τη φρούρηση της συνοριογραμμής της Αλβανίας με την Ελλάδα αναλαμβάνουν από αύριο και Ιταλοί καραμπινιέροι. 

Τα σύνορα Ελλάδας - πΓΔΜ μπορεί να ξανανοίξουν για... επαναπροωθήσεις. Ο «βαλκανικός διάδρομος» μπορεί να έκλεισε, αλλά τα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων μπορεί και να ξανανοίξουν. Ωστόσο, όχι για «καλό» σκοπό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιες χώρες του «διαδρόμου» θέλουν να επαναπροωθήσουν στην Ειδομένη πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν εκεί.

Προαναγγελία περικοπής συντάξεων. Τα 1.300 ευρώ εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές) θέτει πλέον και επισήμως ως όριο κάτω από το οποίο δεν δέχεται περικοπές η κυβέρνηση, ύστερα από την άρνηση της τρόικας να δεχθεί αύξηση εισφορών.

Νέα δραστικά μέτρα από την ΕΚΤ. Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Μάριο Ντράγκι. Την περαιτέρω μείωση των επιτοκίων αλλά και την αύξηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Τόσκας: Η κατάσταση στην Ειδομένη θα έχει ομαλοποιηθεί σε δύο εβδομάδες. Απέκλεισε το ενδεχόμενο βίαιης επέμβασης στην Ειδομένη, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και προέβλεψε ομαλοποίηση της κατάστασης σε 1-2 εβδομάδες. 

Ανοιγμα Μητσοτάκη προς «όμορους πολιτικούς χώρους». Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επαναβεβαίωσε τη βούλησή του για διεύρυνση του κόμματος στους, όπως είπε, «όμορους πολιτικούς χώρους του προοδευτικού κέντρου και της ευρύτερης Κεντροδεξιάς».

Η Grivalia απέκτησε ακίνητο επί της Βασ. Σοφίας αντί 11,25 εκατ. Το πρώτο της ακίνητο εντός του 2016 απέκτησε προχθές η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, καθώς επικράτησε σε δημόσιο πλειστηριασμό για την απόκτηση κτιρίου γραφείων επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας 68 στην Αθήνα.

Tο τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision και οι αντιδράσεις. Ποντιακές λύρες, νταούλια, μια δόση (ποντιακού) χιπ-χοπ και το απαραίτητο, γεμάτο αισιοδοξία, ρεφρέν συνθέτουν τη συνταγή του φετινού τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. 

Με ζημίες 24,5 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2015 η ΣΤΑΣΥ
Θα αναζητηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα για νέα λεωφορεία.

Τουρκία: Ακόμη 5,3 δισ. ευρώ σε στρατιωτικές δαπάνες
Η έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας. Όπως δήλωσε ο Νταβούτογλου οι τουρκικές εξαγωγές οπλισμού αυξήθηκαν κατά 35% το πρώτο δίμηνο του 2016, λέγοντας ότι «η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη ένοπλων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που μπορούν να φέρουν οπλισμό». 

ΠΓΔΜ: Μεταξύ ένταξης και... Ειδομένης. Η προσφυγική κρίση επισκιάζει τη συζήτηση για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στο Στρασβούργο. Ωστόσο, οι ευρωβουλευτές φαίνεται να εστιάζουν κυρίως στα εσωτερικά πολιτικά προβλήματα της χώρας. Μιλώντας για τη γειτονική χώρα, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές χρησιμοποίησαν τον όρο «Μακεδονία», ενώ ο αρμόδιος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, αλλά και η εκπρόσωπος της ολλανδικής προεδρίας παρέμειναν στην ονομασία «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του «Είμαστε όλοι πρόσφυγες» στο Down Town. Εννέα διάσημοι Έλληνες ποζάρουν φορώντας σωσίβια στο εβδομαδίαιο περιοδικό Down Town ως πρόσφυγες, δηλώνουν «είμαστε όλοι πρόσφυγες» και προκαλούν θύελλα αντιδράσεων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου