12 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.3.2016

(upd) Στο Παρίσι με τους Σοσιαλδημοκράτες ο Τσίπρας. Στο προεδρικό μέγαρο πραγματοποιείται από το πρωί η συνάντηση εργασίας των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών, υπό τον Φρανσουά Ολάντ, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός.
 
Ολάντ προς Τουρκία: Καμία παραχώρηση για ανθρώπινα δικαιώματα και βίζα. Απέκλεισε οποιαδήποτε «παραχώρηση» προς την Τουρκία αναφορικά με το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της έκδοσης βίζας στους υπηκόους της για τις χώρες της Ε.Ε., ο Φρανσουά Ολάντ, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Αγκυρα ενόψει της προσεχούς Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό. 

Τσίπρας: Η Ευρώπη στις συμπληγάδες λιτότητας και προσφυγικού. «Η εξέλιξη των πραγμάτων στην Ελλάδα αφορά τόσο το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης όσο και το μέλλον των προοδευτικών δυνάμεων», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβέρνητικές πηγές, στη συνάντηση των σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

Διοικητική μεταρρύθμιση, ασφαλιστικό και δημοσιονομικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών για το δημοσιονομικό πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί τελικά αύριο. Εκεί η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει τη δική της αντιπρόταση για το αφορολόγητο. 

Πλεόνασμα με στάση πληρωμών. Πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ. ευρώ το οποίο ξεπέρασε τον στόχο κατά σχεδόν 2 δισ. ευρώ καταγράφηκε στο δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016. Ωστόσο, η εικόνα αυτή διαμορφώθηκε από την στάση πληρωμών που έχει επιβάλλει το δημόσιο και από την είσπραξη του μερίσματος από την Τράπεζα της Ελλάδας (κοντά στα 700 εκατ. ευρώ). Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι δαπάνες συγκρατήθηκαν κατά 8,3 δισ. ευρώ και ήταν κατά 976 εκατ. ευρώ λιγότερες από τον στόχο. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, ανήλθαν τα 9,6 δισ. ευρώ κατά 964 εκατ. ευρώ υψηλότερα από τον στόχο.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί όλους τους πρόσφυγες 
Καταστροφικές χαρακτήρισε τις συνθήκες των προσφύγων στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ η συμπρόεδρος των γερμανών Πρασίνων Ζ. Πέτερ, που επισκέφθηκε την Ειδομένη. «Όχι» στην επαναπροώθηση στην Τουρκία.

Εικόνες ντροπής στην Ειδομένη. Επιδεινώνονται μέρα με τη μέρα οι συνθήκες διαβίωσης των 14.000 περίπου προσφύγων στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης, λόγω των βροχών και του κρύου που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα. Αντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά έχουν να αντιμετωπίσουν και την πείνα. 

Bίτσας: Σε μια εβδομάδα θα πρέπει να έχει αδειάσει η Ειδομένη. Θα πρέπει όμως - είπε - να πειστούν οι ίδιοι και όχι να χρησιμοποιηθεί βία. Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος της άλλης εβδομάδας να έχουμε ολοκληρώσει δομές φιλοξενίας 50.000 ατόμων».

Τούρκοι παρατηρητές στα νησιά για την επανεισδοχή μεταναστών. Τούρκοι υπάλληλοι εντός Ελλάδας θα συντονίζουν την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι θα φροντίζουν να γίνεται η προώθηση γρηγορότερα, ώστε σε 48 ώρες να επιστρέφουν στην Τουρκία οι μετανάστες. 


Οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό από τις ακυρώσεις στην Τουρκία. Τα πρώτα απτά τουριστικά «κέρδη», λόγω της μετατόπισης κρατήσεων από την Τουρκία προς άλλους προορισμούς, καταγράφει για τη φετινή σεζόν και η χώρα μας. 

Fitch: «CCC» για το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας. Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στο πεδίο της πρώτης αξιολόγησης με τους πιστωτές, ωστόσο όπως προειδοποιεί, οι κίνδυνοι υλοποίησης του προγράμματος στήριξης παραμένουν.

Υπερκέρδη €205 εκατ. για τη Motor Oil το 2015 Ποσό 72 εκατ. ευρώ θα διανεμηθεί ως μέρισμα στους μετόχους.

Σαββατοκύριακο κακοκαιρίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, προβλέπει η ΕΜΥ, που εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο. Εξασθενούν τα φαινόμενα την Καθαρά Δευτέρα.

Βραζιλία: Δεν παραιτείται η Ντίλμα Ρουσέφ. Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ απέρριψε σήμερα τις εκκλήσεις να παραιτηθεί, εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει στη χώρα και έχει βαθύνει λόγω ενός γιγαντιαίου σκανδάλου διαφθοράς, ενώ κατηγόρησε τους αντιπάλους τους ότι προκαλούν μια πολιτική κρίση που ζημιώνει τη βραζιλιάνικη οικονομία.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου