15 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.3.2016

(upd) Η απεγνωσμένη έξοδος προσφύγων της Ειδομένης. Μεγάλη έξοδο προς την πΓΔΜ επιχείρησαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας εκατοντάδες πρόσφυγες, μη αντέχοντας τις άθλιες συνθήκες και τον παραλογισμό του καταυλισμού της Ειδομένης. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με Σκοπιανούς στρατιώτες
και μεταφέρθηκαν στη Γευγελή. Το πρωί της Τρίτης θα επιχειρηθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

Όταν η Ντροπή στην Ειδομένη βαφτίζεται Τιμή. Αντιδράσεις για τη δήλωση Μπαλτά περί «τιμητικής εικόνας» στην Ειδομένη. Η Ελλάδα σηκώνει αυτή τη στιγμή το βάρος του κόσμου, σώζει την τιμή του κόσμου κρατώντας τις αρχές της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα της φιλοξενίας, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού. 

Αιχμές Σκοπίων για την Αθήνα: Οργανωμένη η είσοδος στην ΠΓΔΜ. Αιχμές για τη στάση της Αθήνας άφησε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Πόποσκι, με αφορμή την είσοδο περίπου 1.000 μεταναστών στο έδαφος της γείτονος. Έκανε λόγο για «μαζική οργανωμένη προώθηση» ώστε ομάδες μεταναστών να εισέλθουν στη «Μακεδονία» μέσω παράνομων διελεύσεων. Σημειώνεται ότι από χθες υπήρχαν πληροφορίες ότι η σκοπιανή κυβέρνηση θα αναγάγει το θέμα σε μείζον διπλωματικό ζήτημα. 

Κυρίτσης: Θα εξετάσουμε αίτημα επανεισδοχής από την πΓΔΜ, αν γίνει. «Στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής, θα το εξετάσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ.Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης. Την ίδια ώρα το Rueters κάνει λόγο για επιστροφή 600 ατόμων, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της πΓΔΜ.

Στην Ειδομένη Αβραμόπουλος, Μητσοτάκης, πολλαπλή κρίση φοβάται η Ν.Δ. Στην Ειδομένη, όπου αποτυπώνεται η αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί αφενός στην ανάγκη παροχής βασικών αγαθών και υπηρεσιών προς τους πρόσφυγες, αφετέρου δε στην υποχρέωση τήρησης νόμων και διεθνών συμφωνιών, μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα 24ώρο μετά την απέλπιδα «έξοδο» χιλιάδων προσφύγων προς τα Σκόπια. 


Πού οδηγείται η Ελλάδα; 4 κορυφαίοι ξένοι παρατηρητές δεν αισιοδοξούν. Φέτος, είναι η πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος, υπό τη σκιά της ανεξέλεγκτης προσφυγικής κρίσης που απειλεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν μίνι Λίβανο εντός της Ε.Ε. 

Εντολή Πούτιν για απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από τη Συρία. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για την έναρξη της αποχώρησης του κύριου τμήματος των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Συρία λέγοντας ότι η ρωσική στρατιωτική επέμβαση πέτυχε σε μεγάλο βαθμό τους στόχους της. 
Σχετική ανάρτηση:
Γιατί ο Putin εξαγγέλλει τερματισμό των επιχειρήσεων στη Συρία 


Πέθανε ο «υπουργός πολέμου» του Ισλαμικού Κράτους. Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Ομάρ αλ-Σισάνι, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε αμερικανική αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, πέθανε, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN. Ο Σισάνι, επίσης γνωστός και ως Ομάρ ο Τσετσένος, κατείχε σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο τη θέση "υπουργού πολέμου" στο ΙΚ. 

Τουσκ από Κύπρο: Καμία τρίτη χώρα πιο σημαντική από τα κράτη της Ε.Ε. Σε μία προσπάθεια να φτάσει σε συμφωνία με τα 28 κράτη - μέλη και με την Τουρκία πριν την Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου βρέθηκε την Τρίτη στη Λευκωσία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου. 

Κ. Σημίτης: Κίνδυνος δημιουργίας τετελεσμένων στη Σύνοδο Κορυφής. Για κίνδυνο δημιουργίας «τετελεσμένων» σε βάρος της Ελλάδας στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής κάνει λόγο ο πρώην Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του την Τριτη. 

Αύξηση 14,7% των ληξιπρόθεσμων μέσα σε έναν χρόνο. Νέο «σαφάρι» για έσοδα, με 50.000 ελέγχους σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά και για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων χρεών με την αποστολή ειδοποιητηρίων ακόμη και σε μικροοφειλέτες, καθώς οι απλήρωτοι φόροι και πρόστιμα την 1η Ιανουαρίου 2016 εμφανίζουν αύξηση 14,7% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ξεκινά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου