5 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 5.3.2016

Διάβημα της Ελλάδας προς ΠΓΔΜ για το προσφυγικό. Σε διάβημα προς την ΠΓΔΜ προέβη η Ελλάδα, με αφορμή το προσφυγικό, λίγες ημέρες μετά την ανάλογη κίνηση και κατά της Αυστρίας.


Το κοινό ανακοινωθέν των Πολιτικών Αρχηγών για το Προσφυγικό ζήτημα. Η Ελλάδα με πνεύμα Ανθρωπισμού και Αλληλεγγύης έναντι των Προσφύγων αλλά και θωρακίζοντας την ασφάλεια του Ελληνικού Λαού, θα σεβασθεί στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον τρόπο που αυτές καθορίζονται από τις αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τονίζεται στο κοινό ανακοινωθέν των Πολιτικών Αρχηγών για το Προσφυγικό ζήτημα, το οποίο υπέγραψαν τα κόμματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς και η Νέα Δημοκρατία, το ΠαΣοΚ και το Ποτάμι. Δεν το υπέγραψαν η Ενωση Κεντρών και το ΚΚΕ. 

Αβραμόπουλος: Μόνο το Μάρτιο αναμένουμε 100.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα. Μιλώντας σε εκδήλωση στην Αθήνα, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης τόνισε ότι οι μονομερείς κινήσεις χωρών που κλείνουν τα σύνορά τους οδηγούν στο λαϊκισμό και την ξενοφοβία. 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύσσεται ο νομός Κιλκίς λόγω του προσφυγικού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι στο σύνολο του νομού Κιλκίς ο αριθμός φτάνει στους 20.000, με τις νομαρχιακές υπηρεσίες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τόσων πολλών προσφύγων. 

Αύξηση φόρων έως και 50% σε επτά έτη. Τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση με τη νέα φορολογική κλίμακα που προωθεί. Ωστόσο, είναι αυτά ακριβώς τα εισοδήματα που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο στα χρόνια τις κρίσης. Επί της ουσίας, η φορολογική πολιτική εστιάζεται στη δήμευση των εισοδημάτων αυτών για να βγει ο ετήσιος λογαριασμός - προϋπολογισμός.

Πέθανε ο ζωγράφος Παναγιώτης Τέτσης. Ο δεινός κολορίστας, ο μάστορας της ελαιογραφίας και της ακουαρέλας που αποθέωσε το ζωγραφικό τοπίο και την φύση, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο «ζωγράφος με τα πινέλα και τα χρώματα», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ύστερα από μακρά κι επίπονη μάχη με τον καρκίνο. 

Συγκλονιστικά νέα ευρήματα στην Αμφίπολη Ανακοινώσεις σε συνέδριο με αναφορές σε Ηφαιστίωνα, στήλη με φίδι, μαρμάρινη ζωφόρο με μακεδόνες στρατιώτες στο βάθρο του λέοντα που εικάζεται ότι οδηγεί ο Μ. Αλέξανδρος. Κομμάτι ξυλάνθρακα στην επίχωση του τάφου, εξωτερικά ψηλά δίπλα στη θολωτή στέγη, το οποίο εξέτασαν με τη μέθοδο του άνθρακα 14 οι επιστήμονες (Γ. Συρίδης, Σ. Παυλίδης,Α. Χατζηπέτρος, Γρ. Τσόκας) χρονολογεί την κατασκευή στο τελευταίο τέταρτο του 4ου π.Χ. αιώνα!

135 νεκροί στις περιοχές που καλύπτονται από την εκεχειρία στη Συρία.Συνολικά 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιοχές της Συρίας που καλύπτονται από την άτυπη εκεχειρία κατά την πρώτη εβδομάδα της εφαρμογής της, σύμφωνα με απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


Ο Τραμπ προελαύνει, οι Ρεπουμπλικάνοι διχάζονται
Ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ φιλοδοξεί να συνεχίσει σήμερα τη νικηφόρα πορεία του στις προκριματικές εκλογές. Η προέλασή του προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις από ισχυρά στελέχη των Ρεπουμπλικανών. 

Στη σκιά του προσφυγικού οι εκλογές στη ΣλοβακίαΓια τον σλοβάκο πρωθυπουργό Φίκο οι πρόσφυγες αποτελούν τη «μεγαλύτερη απειλή». Κι ας ζουν ελάχιστοι στη χώρα. Στις σημερινές εκλογές το κυβερνών κόμμα αναμένεται να πάρει την πρωτιά, όχι όμως και την αυτοδυναμία.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου