10 Μαρτίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.3.2016

Σύγκρουση της κυβέρνησης με Τουσκ και αντιπολίτευση για την Βαλκανική ΟδόΤουσκ: Το τέλος των ακατάσχετων ροών από τον Βαλκανικό Διάδρομο απόφαση των «28». ΝΔ σε Μαξίμου: Διαψεύστε τον Τουσκ, αλλιώς υπάρχει μείζον θέμα για τον Τσίπρα. Νέα «ερμηνεία» από την Τουρκία για την συμφωνία επανεισδοχής. 


Λάιτνερ: Η Βαλκανική οδός έκλεισε για πάντα. Η "Βαλκανική οδός" της νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κύριος δρόμος που παίρνουν οι μετανάστες για να φτάσουν στις πιό πλούσιες χώρες του βορρά, θα παραμείνει κλειστή για πάντα, είπε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην γερμανική εφημερίδα Die Welt σήμερα.

Αγκυρα: Δεν θα δεχτούμε πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά. Μία συμφωνία ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Τουρκία για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών δεν αφορά εκείνους που βρίσκονται ήδη στα ελληνικά νησιά, αλλά όσους θα φθάσουν μετά την εφαρμογή της συμφωνίας, δήλωσε την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Βολκάν Μποζκίρ.

Εφιάλτης χωρίς τέλος: Στους 42.000 έφτασαν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες. Ένα 24ωρο μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου στη Σμύρνη η στρόφιγγα από την Τουρκία άνοιξε πάλι και υπολογίζεται πως αυτή την στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 42.000 πρόσφυγες. Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Frontex που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τους τρεις τελευταίους μήνες του 2015 έφτασαν στην Ελλάδα σχεδόν μισό εκατομμύριο παράτυποι μετανάστες. Συνολικά, σχεδόν ένα εκατομμύριο μετανάστες πέρασαν παράνομα τα ευρωπαϊκά σύνορα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Προθεσμία 40 ημερών για συμφωνία. Με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ψηφιστούν τα μέτρα που θα συμφωνηθούν έως το Eurogroup της 21ης Απριλίου άρχισαν χθες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα  

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και η πορεία συνταξιούχων για το ασφαλιστικό. Στο υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, κατέληξε και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης η πορεία περίπου 1.500 συνταξιούχων των ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ, που συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. 

Πέντε νεκροί πρόσφυγες ανοιχτά των τουρκικών ακτών. Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα μωρό, πνίγηκαν στο Αιγαίο όταν το ταχύπλοο που τους μετέφερε στην Ελλάδα βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών.

Θεωρείται νεκρός ανώτατος ηγέτης του ISIS. Πιθανώς να σκοτώθηκε μία εκ των ηγετικών μορφών του Ισλαμικού Κράτους ο Αμπού Ομάρ αλ Σισάνι, ένας Γεωργιανός που είχε αναπτύξει δραστηριότητα στη Συρία.


Γαλλία: Διαδηλώσεις κατά των αλλαγών στα εργασιακά. Συνδικάτα, μαθητικές και φοιτητικές ενώσεις πραγματοποίησαν πορείες σε όλη στη Γαλλία. 

Και τα πουλιά έχουν... σύνταξη. Μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα κατέληξε στο μάλλον απρόσμενο συμπέρασμα ότι ένα τουλάχιστον πουλί, ο ιαπωνικός καλόγερος (ένα είδος παπαδίτσας), που φημίζεται για το φωνητικό ρεπορτόριό του, έχει αναπτύξει και αυτό σύνταξη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου