10 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 10.4.2016

Ενταση στην Ειδομένη . Συμπλοκές ξέσπασαν όταν πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να κατεβάσουν τον φράχτη στα σύνορα με τα Σκόπια και δέχθηκαν βροχή δακρυγόνων από την αστυνομία της πΓΔΜ. Πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. 

FAZ: Μειώθηκαν κατά 80% οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα Τρεις εβδομάδες αφότου ετέθη σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία ήρθαν στην Ελλάδα 80% λιγότεροι πρόσφυγες. Αυτό προκύπτει από τα νέα στοιχεία της FRONTEX. 

Συμπλοκή προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά- Ένας τραυματίας. Συνεχή επεισόδια με μεθυσμένους Τυνήσιους παράτυπους μετανάστες καταγγέλλουν Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. 

Μαραθώνιος για συμφωνία έως την Δευτέρα. "Είχαμε πρόοδο σε όλα σχεδόν τα ζητήματα, όλοι έχουν κρατήσει κάποια θέματα για αύριο, το πολύ ως τα χαράματα της Δευτέρας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση του 10ωρου γύρου διαβουλεύσεων που ολοκληρώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Δρίτσας: Μια θλιβερή καρικατούρα. "Η πώληση των μετοχών του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν ο δανειστές, δεν γίνεται επί τη βάσει ενός σχεδίου αναπτυξιακού για το λιμάνι του Πειραιά. Δυστυχώς περνάμε εποχές εποπτείας", είπε σήμερα μιλώντας στο "MEGA" ο υπουργός Ναυτιλίας. 

ΝΔ για Δρίτσα: Κυβέρνηση φαρσοκωμωδία διαλύει τη χώρα - Πρέπει να φύγει. Για «κυβέρνηση φαρσοκωμωδία που διαλύει τη χώρα» κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, ζητώντας εκ νέου εκλογές μετά και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ δεν έχει κλείσει.

Ινδία: Τουλάχιστον 79 νεκροί από πυρκαγιά σε ινδουιστικό ναό. Τουλάχιστον 79 είναι οι νεκροί και περισσότεροι από 200 οι τραυματίες από την μεγάλης έκτασης πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοσχερώς έναν ναό στη νότιο Ινδία νωρίς σήμερα το πρωΐ, την ώρα που χιλιάδες πιστοί είχαν συρρεύσει για να παρακολουθήσουν επίδειξη με χειροτεχνήματα επί τη ευκαιρία της έναρξης του Ινδουϊστικού νέου έτους, σύμφωνα με τον νεώτερο απολογισμό που ανακοίνωσαν οι αρχές στην επαρχία της Κεράλα.

Βρετανία: Στη δημοσιότητα έδωσε ο Κάμερον τις φορολογικές του δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προέβη σε αυτή την κίνηση προσπαθώντας να δώσει ένα τέλος στα ερωτήματα σχετικά με την προσωπική του οικονομική κατάσταση, μετά την αποκάλυψη των "Εγγράφων του Παναμά". 

Die Welt: Μυστικό σχέδιο της EE για υποδοχή 250.000 προσφύγων από την Τουρκία . Η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας φέρεται να περιέχει μια ανεπίσημη συμφωνία για την υποδοχή ενός μεγαλύτερου ποσοστού προσφύγων, είπε στην εφημερίδα ο Γκέραλντ Κνάους της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης «European Stability Initiative (ESI), ο οποίος θεωρείται και άτυπος σύμβουλος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ στο θέμα των προσφύγων: «Η τουρκική πλευρά αναμένει ότι οι Ευρωπαίοι θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες να δέχονται ετησίως 250.000 Σύριους πρόσφυγες», είπε συγκεκριμένα στην Welt. 

Στην Αθήνα τη Δευτέρα ο πορτογάλος πρωθυπουργός Α. Κόστα Στην Αθήνα έρχεται τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη, ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα. Ο Πορτογάλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός αναμένεται να εκφράσει τη στήριξή του στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη για το μέλλον της Ευρώπης και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου