12 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 12.4.2016

(upd) Ολα ή τίποτα: Παύση διαπραγματεύσεων για ενδιάμεση συμφωνία - Στόχος η πλήρης συμφωνία στις 22 Απριλίου! Τσακαλώτος: «Μεγάλη πρόοδος στα μεγάλα θέματα, δεν έφτανε ο χρόνος για τα μικρά». Μαζί κυβέρνηση - τρόικα στην Ουάσιγκτον, επιστρέφουν την άλλη Δευτέρα στην Αθήνα
με στόχο «κανονική» τεχνική συμφωνία (staff level agreement) στο παρά ένα του Eurogroup. Εγκαταλείπεται η ενδιάμεση λύση. 

Στην Ουάσιγκτον χωρίς συμφωνία. Στην Ουάσιγκτον μεταφέρεται πλέον η διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόγραμμα. Μετά την αποτυχία επίτευξης μίας έστω μερικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, όλα τα ανοικτά ζητήματα θα ζητηθούν στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, από την Παρασκευή έως και την Κυριακή. 


Κομισιόν: Διορία δύο εβδομάδων στην Ελλάδα για καλύτερη προστασία των συνόρων. Διορία δύο εβδομάδων έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα για να βελτιώσει την προστασία των συνόρων της αλλιώς απειλείται η Ευρώπη με περαιτέρω εσωτερικούς ελέγχους ανάμεσα στα κράτη μέλη. 

Ποδόσφαιρο: Βρέθηκε λύση μεταξύ FIFA, ΕΠΟ, Πολιτείας, Επαναρχίζει το Κύπελλο, απομακρύνεται το GRexit! Σύμφωνα όμως με τα όσα δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των FIFA / UEFA κ. Κουτσοκούμνης, ο υφυπουργός αρκέστηκε στη δέσμευση ότι η FIFA από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει επαφές για την εναρμόνιση του καταστατικού πλαισίου. Οι δυο τους στη συνάντηση που είχαν, συμφώνησαν σε σειρά από ενέργειες που θα γίνουν μέχρι και την Παρασκευή για να μην υπάρξει αποκλεισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Συνεχίζεται η μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στον Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με το Λιμενικό, ως τις 20:45 της Δευτέρας που έγινε το τελευταίο δρομολόγιο, περίπου 700 άτομα είχαν αναχωρήσει από τον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε2 και από την Ε1 με λεωφορεία με προορισμό την περιοχή του Σκαραμαγκά. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και την Τρίτη.


Καζάνι που βράζει η Ειδομένη - Σε επιφυλακή οι αρχές της Ελλάδας και της πΓΔΜ - Όργιο φημολογίας περί ανοίγματος συνόρων - Προς νέα κίνηση για να πέσει ο φράχτης - «Αλληλέγγυοι» δίνουν υποσχέσεις σε πρόσφυγες ότι θα τους προμηθεύσουν ακόμη και με βόμβες μολότοφ. 

Ασφυκτική η κατάσταση στο Ελληνικό με 6.000 πρόσφυγες. Τόσο ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος όσο και η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της «Ελληνικό Α.Ε.» Σουλτάνα Σπυροπούλου επισημαίνουν πως η συμφωνία για την προσωρινή παραχώρηση των εγκαταστάσεων του παλαιού αεροδρομίου εξέπνευσε στις 31 Μαρτίου. 

Κατρούγκαλος: Δεν θα θιγούν περισσότεροι από το 10% των συνταξιούχων Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος αρνούμενος κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε μείωση των κύριων συντάξεων. Μίλησε για ένα τρίπτυχο μέτρων, το οποίο στοχεύει στην προστασία της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνταξιούχων, του 90% όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ «θα θίξουν λιγότερο από το 10% των συνταξιούχων». 

Θ. Δρίτσας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έχουν μάθει να είναι yes man. Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης για την δημιουργία δημόσιας αρχής λιμένος Πειραιά και της εξασφάλισης «κοινωνικού μερίσματος» που θα συνοδεύουν την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί. 

Ελάφρυνση στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα. Μείωση του φόρου στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα, άνω των 27.000 ευρώ, επιφέρουν οι κλίμακες του φόρου εισοδήματος και της εισφοράς αλληλεγγύης που προτείνουν οι δανειστές.

Ν.Δ.: Δεν θα ψηφίσει ασφαλιστικό και φορολογικό. Eχοντας βασικό επιχείρημα ότι κάθε ημέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει, η Νέα Δημοκρατία ναι μεν ζητεί το κλείσιμο της εκκρεμότητας, πλην όμως δηλώνει προκαταβολικά ότι δεν θα αναλάβει μέρος του... λογαριασμού.


Ιστορική επίσκεψη Κέρι στο μνημείο της Χιροσίμα. Για πρώτη φορά από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Τζον Κέρι, επισκέφθηκε το μνημείο της Χιροσίμα, στο περιθώριο της Συνόδου του G7, εκφράζοντας τη «βαθιά συγκίνησή του» και καλώντας τον πρόεδρο της χώρας του, Μπαράκ Ομπάμα, να ακολουθήσει το παράδειγμά του. 

Διάβημα των Σκοπίων στην Ελλάδα για την Ειδομένη. Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι προχώρησε,σε διάβημα προς την ελληνική πρεσβεία στα Σκόπια, ως απάντηση στα προφορικά διαβήματα του Ελληνα πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκου σχετικά με τα επεισόδια, την Κυριακή, στην Ειδομένη.

Συρία: Νεκροί δύο πιλότοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Δύο πιλότοι της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του ελικοπτέρου τους κοντά στην πόλη Χομς της Συρίας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Το Grexit σήμερα στο τραπέζι της ΕΠΟ. Κρίσιμη ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι η σημερινή. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ με θέμα τις «τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και τις θέσεις της ομοσπονδίας». Μέχρι χθες το βράδυ, τα μέλη της απέρριπταν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν όλοι όσοι κατηγορούνται από τη Δικαιοσύνη για σχετικά με ποδοσφαιρικές τους δραστηριότητες, όπως ζητεί ο υφυπουργός Αθλητισμού.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου