13 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 13.4.2016

(upd2) Σε πετροπόλεμο με τις αρχές της ΠΓΔΜ επιδόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μικρή ομάδα προσφύγων στο φράχτη της ουδέτερης ζώνης Ελλάδας-ΠΓΔΜ, αρκετά μέτρα μακριά από τη σιδηροδρομική γραμμή. Οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ απάντησαν
με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ενώ έγινε και περιορισμένη χρήση πλαστικών σφαιρών. 

Πτώχευση κήρυξε η Ηλεκτρονική Αθηνών. Σε κατάσταση πτώχευσης κηρύχθηκε η Ηλεκτρονική Αθηνών, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών με 45 καταστήματα και 450 περίπου εργαζόμενους, βάσει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

ΔΝΤ: «Εξαιρετικά μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος». «Εξαιρετικά μη βιώσιμο» χαρακτηρίζει το ελληνικό χρέος το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σύμφωνα με προσχέδιο του μνημονίου. Οπως υποστηρίζει το Reuters, που αναφέρει ότι έχει δει το σχετικό έγγραφο, το Ταμείο ζητεί «αποφασιστική δράση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να παραχωρηθεί περαιτέρω ελάφρυνση χρέους».

Στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Φρ. Ολάντ Την Πέμπτη συναντά στο Στρασβούργο τον Σουλτς. Συνάντηση μίας ώρας είχε την Τετάρτη στο στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λίγες ώρες μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. 

Αύξηση ΦΠΑ από 23% στο 24%. Νέες ανατιμήσεις σε χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες φέρνει η αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ κατά μία ποσοστιαία μονάδα (από 23% στο 24%), η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών. Εκτίμηση ανώτατου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι θα εισρεύσουν στον προϋπολογισμό επιπλέον 400 - 500 εκατομμύρια ευρώ. 

«Χαριστική βολή ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ». «Χαριστική βολή» στην αγορά χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο αύξησης του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Αμερικανικά μαχητικά πάνω από την Ακρόπολη!  Ηλικιωμένοι, περαστικοί, τουρίστες, ξαφνιάστηκαν όταν είδαν τέσσερα πολεμικά αεροπλάνα να πετούν πολύ χαμηλά πάνω από το κέντρο της Αθήνας. H αναστάτωση πάνω από το κέντρο της πρωτεύουσας προκλήθηκε διότι οι Αμερικανοί που συμμετείχαν στην μεγάλη άσκηση «Ηνίοχος 2016» ήθελαν να φωτογραφήσουν από ψηλά τον… ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Κίνηση υψηλού ρίσκου από Τσίπρα. Την κατάθεση, την επόμενη εβδομάδα, δύο νομοσχεδίων που θα περιλαμβάνουν τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και στο ασφαλιστικό, χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία με τους πιστωτές, προανήγγειλε χθες η κυβέρνηση. Πρόκειται για μια κίνηση υψηλού ρίσκου αν πραγματοποιηθεί. 

Επανάληψη του σκηνικού του περασμένου καλοκαιριού, διαπιστώνει η Νέα Δημοκρατία.Τη συνθηκολόγηση με τους πιστωτές σε ένα νέο βαρύ πακέτο μέτρων με το μανδύα μια δήθεν πολιτικής διαπραγμάτευσης, εκτιμά η ηγετική ομάδα της Ν.Δ.

Το νέο πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό: Μειώσεις έως 30% στις νέες κύριες συντάξεις, έως 40% στις καταβαλλόμενες επικουρικές, μειώσεις στο ΕΚΑΣ, στα εφάπαξ και στα μερίσματα, αλλαγές στις συντάξεις χηρείας και επιβολή εισφοράς 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες - επιστήμονες - αγρότες περιλαμβάνει το βαρύ πακέτο των εννέα μέτρων για τις συντάξεις και το Ασφαλιστικό. Θεσπίζεται ανώτατο όριο συνταξιοδοτικού εισοδήματος στα 3.088 ευρώ μεικτά για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία και στα 2.304 ευρώ για όσους λαμβάνουν μία σύνταξη.

Πειραιάς: Οι πρόσφυγες δέχονται να μεταφερθούν μόνο στον Σκαραμαγκά. Άρνηση των προσφύγων και των μεταναστών να μπουν σε λεωφορεία με προορισμό δομές σε άλλες περιοχές της χώρας, ελπίζοντας να μπουν σε λεωφορεία με προορισμό την δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά.

Μπλόκο υπαλλήλων ΥΠΑ σε στελέχη της Fraport. Μπλόκο στα στελέχη της κοινοπραξίας Fraport - Sientel που έχει αναδειχθεί πλειοδότρια στον διαγωνισμό παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων έστησαν συνδικαλιστές της ΥΠΑ, όταν προσπάθησαν να επισκεφθούν τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, έχοντας εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες.

Την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος
Για την εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ - Επαφές με αξιωματούχους.

Η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει απόσυρση των 500ευρων, καθησυχάζουν οι τράπεζες. Καμία απόφαση για την απόσυρση των χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ δεν έχει ληφθεί από την ΕΚΤ διευκρινίζει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει όσους σπεύδουν στις τράπεζες για να τα ανταλλάξουν με χαρτονομίσματα μικρότερης αξίας. 

 
Διαξιφισμοί Ε.Ε. - Αυστρίας για την κατασκευή φράχτη. «Το πέρασμα Μπρένερο είναι κομβικής σημασίας για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ενωση», είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό. 

Γαλλία: Κίνημα "Νύχτα Ορθίων" ή η κραυγή μιας γενιάς. Μοιάζει με το κίνημα των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Νέοι συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Δημοκρατίας, συζητούν και διαμαρτύρονται εναντίον του γαλλικού κατεστημένου. Οι πολιτικοί προβληματίζονται. 

Πρόταση καθαίρεσης της προέδρου της Βραζιλίας. Σκληρή μάχη για να κρατηθεί στην εξουσία δίνει η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ύστερα από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής να εισηγηθεί την καθαίρεσή της, καταλογίζοντάς της παραποίηση στοιχείων του κρατικού προϋπολογισμού.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου