14 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 14.4.2016

(upd) Χωρίς «φως» η συνάντηση Ολάντ- Τσίπρα Μία ώρα διήρκεσε το ραντεβού - Δεν έγιναν κοινές δηλώσεις - Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Αθήνα - Στο Στρασβούργο αύριο ο Αλέξης Τσίπρας για συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς - «Χρησμός» από Βερολίνο: Επαρκείς οι επαφές Μέρκελ-Τσίπρα. 

Τσίπρας: Τηρήσαμε την συμφωνία, δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα - Σουλτς: Να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση Περίπου 1,5 ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Μάρτιν Σουλτς. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος. 

Επιφυλάξεις ΔΝΤ για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Τον «σκεπτικισμό» της για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος του πλεονάσματος 3,5% έως το 2018 εξέφρασε η Κρ. Λαγκάρντ. «Το ΔΝΤ δεν αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα, ωστόσο η συμμετοχή μας μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με το πώς θα αυτό θα αναπροσαρμοστεί», σημείωσε.

Πόλεμος νεύρων πριν από την Ουάσιγκτον. Χαμηλό βαρομετρικό διαμορφώνεται μεταξύ Αθήνας και εταίρων, ενόψει των κρίσιμων επαφών στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης, μετά την προαναγγελία της κυβέρνησης ότι την προσεχή εβδομάδα θα καταθέσει στη Βουλή το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. 


Ντάισελμπλουμ: Αδύναμη η εμπιστοσύνη μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.Την ανησυχία ότι «η εμπιστοσύνη Ελλάδας και πιστωτών παραμένει αδύναμη» εξέφρασε την Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι «οι δομικές μεταρρυθμίσεις ποτέ δεν θα είναι εύκολες, αλλά απλώς πρέπει να κάνουμε περισσότερα».

Σαπέν-Λιου: Το ελληνικό ζήτημα έχει ακόμη πολλή δουλειά - Πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση Η εμπλοκή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μικρή εκτιμά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.  

Τόμσεν-Βελκουλέσκου ενημέρωσαν εκτάκτως το ΔΝΤ για την Ελλάδα. Αναφέραν ως «αγκάθια» τα κόκκινα δάνεια και το ασφαλιστικό. 

Ιαπωνία: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις Ισχυρές σεισμικές δονήσεις συγκλόνισαν την Πέμπτη τη νότια Ιαπωνία. Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών ακολουθήθηκε από ισχυρούς μετασεισμούς. Η κρατική τηλεόραση κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Για δύο νεκρούς μιλά και το Associated Press. Επίσης, εκφράζονται φόβοι ότι στα κτίρια που κατέρρευσαν μπορεί να υπάρχουν εγκλωβισμένοι. Δεκάδες οι τραυματίες. 

Παραλήρημα Πολάκη κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ.Νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, εναντίον των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης. Σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, χαρακτήρισε "βοθροκάναλα της διαπλοκής"τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ για δημοσιογράφο είπε "κανονικά έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη". 

«Κλειδώνει» η μείωση σε 180.000 συντάξεις!. Όριο προστασίας τα 1.000 ευρώ για τους σημερινούς συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι - Μειωμένες 7 στις 10 νέες συντάξεις - «Κουτσουρεμένη» η εθνική σύνταξη €384 για όσους εξέλθουν με 15ετία. 

Εμπλοκή ελληνικών και τουρκικών μαχητικών - Σε Κιλκίς και Οινούσσες ο Καμμένος. Έξι φορές πάνω από τις Οινούσσες πέρασε το πρωί της Πέμπτης ζεύγος τουρκικών F-16 το οποίο μάλιστα στις 11.33 ενεπλάκη με ζεύγος ελληνικών Μιράζ-2000. Ενεπλάκη με ζεύγος ελληνικών Μιράζ-2000.

Χωρίς ταξί σήμερα η χώρα. Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα (από τις 5 το πρωί έως αύριο στις 5 το πρωί) οι ιδιοκτήτες ταξί της χώρας, αντιδρώντας για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις. 

Φωτογραφίες: Τα αμερικανικά μαχητικά F-15 πάνω από την Ακρόπολη. Φωτογραφίες, από τα 4 (+1) πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας και των ΗΠΑ που έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα για να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη! 

Χωρίς εφημερίες τα φαρμακεία από 1ης Μαΐου. Καταργούν οι φαρμακοποιοί από την 1η Μαΐου τις εφημερίες, σε μια προσπάθεια να πιέσουν το υπουργείο Υγείας να πάρει πίσω την απελευθέρωση του ωραρίου και να επαναφέρει το παλαιό σύστημα. Ισχυρίζονται ότι δεν είναι απαραίτητες οι διημερεύσεις, αφού όποιος θέλει ανοίγει ό,τι ώρα θέλει.

Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και όλα είναι ανοικτά, άρα και το σενάριο των πρόωρων εκλογών.

Εν αναμονή νέου κύματος μεταναστών. «Ανησυχητικός» είναι ο αριθμός των προσφύγων που φθάνουν στη Λιβύη με στόχο να διασχίσουν τη Μεσόγειο, είπε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποιώντας την Ιταλία να προετοιμασθεί, ώστε να αποφευχθεί νέα κατάσταση χάους σε ευρωπαϊκά σύνορα. 


Η Αυστρία απειλεί την Ιταλία ότι θα κλείσει τα σύνορα στο Μπρένερ αν υπάρξει ανεξέλεγχτη ροή μεταναστών «Αν η Ιταλία επιτρέπει ανεξέλεγκτη διέλευση και η Γερμανία στέλνει πίσω πολλούς από αυτούς, τότε η Αυστρία θα γίνει χώρος αναμονής» λέει.

Πιο κοντά στην καθαίρεση η Ρούσεφ. Ενισχύονται οι πιθανότητες καθαίρεσης της προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ύστερα από την αποχώρηση δύο ακόμη κομμάτων από τον κυβερνητικό συνασπισμό.


Τελευταίo παράσταση στο ΝΒΑ για τον μεγάλο Kobe Bryant με 60 πόντους! Στα 37 του χρόνια ο μεγάλος Κόμπι Μπράιαντ (Kobe Bryant) έδωσε, την αυγή της 14ης Απριλίου του 2016, την τελευταία του παράσταση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αγωνιζόμενος στο παιχνίδι των Λος Αντζελες Λέικερς με τους Γιούτα Τζαζ. Πέτυχε 60 πόντους, οδηγώντας τους Λέικερς στη νίκη.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου