15 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 15.4.2016

(upd) Προβάδισμα ΝΔ με 5,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του καναλιού Action 24, στην πρόθεση ψήφου. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά φτάνει και το 6%. Ειδικότερα, η ΝΔ καταγράφει 27,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, η ΧΑ το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη από 6%, η Ένωση Κεντρώων και η Λαϊκή Ενότητα από 2,5%, ενώ Το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ από 2%.
Σημειώνεται ότι στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 19 ποσοστιαίες μονάδες, στο 50% έναντι 32% του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;» οι ερωτηθέντες προκρίνουν ως καταλληλότερο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη με 30% έναντι 23% του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

«Πλεύση Ελευθερίας»: Tο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. "Την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ξεκινάμε την πλεύση μας προς το μέλλον. Ξεκινάμε τον συλλογικό αγώνα μας, για την απευθέρωση του λαού και της πατρίδας μας από τα μνημονιακά δεσμά. Ανοίγουμε πανιά προς ένα μέλλον ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης...". Έτσι ξεκινά το "κάλασμα" του νέου κόμματος, με τον τίτλο «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου: 

Η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει τίτλους του EFSF από τις ελληνικές τράπεζες. Σημαντική «χείρα βοηθείας» προς τις ελληνικές τράπεζες συνιστά η χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την αγορά τίτλων (ομολόγων) του EFSF που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων. 

Τραπεζική έκρηξη στο Χρηματιστήριο σήμερα. Μετά την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων του EFSF που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των εγχώριων τραπεζών σημαντή άνοδο 19% κατέγραψε σήμερα Παρασκευή ο δείκτης των τραπεζών και κέρδη 4,86% αποκόμισε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Σε συγκρουσιακό κλίμα η συζήτηση στη Βουλή. Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση περί συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια προς κόμματα και ΜΜΕ. Για ταύτιση με τους δανειστές και δυσφήμιση της χώρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, «κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο ισχυρό», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Αμερικανικό «παρών» στο Αιγαίο Η βούληση των ΗΠΑ να δηλώσουν «παρών» στο Αιγαίο, με στόχο την επιτυχή έκβαση της εν εξελίξει νατοϊκής επιχείρησης για την ανάσχεση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών, μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσιγκτον προτίθεται να συνεισφέρει με ένα πλοίο και προτείνεται η παραχώρηση αεροστάτων επιτήρησης. 

Παρέμβαση Μπαράκ Ομπάμα υπέρ της Ελλάδος για την οικονομική κρίση και το προσφυγικό Συναντάται με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Ανόβερο στις 23 Απριλίου για άμβλυνση των πιέσεων προς τη χώρα μας με παροχή βοήθειας στο προσφυγικό και ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο. 

Επενδύει στην όξυνση ο κ. Τσίπρας. Υψηλοί τόνοι στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, με στόχο τη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις συναντήσεις με Ολάντ και Σουλτς, αναμένεται να έχει επικοινωνία με την κ. Μέρκελ, με σκοπό την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Γερμανοί οικονομολόγοι: Απαραίτητο το κούρεμα χρέους. Σε αντίθεση με τη γερμανική κυβέρνηση κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας θεωρούν αναπόφευκτο του κούρεμα χρέους. Ορισμένα μάλιστα συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο Grexit. «Kούρεμα χρέους, μακροπρόθεσμα, είναι αναπόφευκτοo», δήλωσε ο Όλιβερ Χολτενμέλερ, επικεφαλής του Μακροοικονομικού Τμήματος στο Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (IWH) της πόλης Χάλε. «Προς το παρόν, μετατίθενται χρονικά τα προβλήματα της χώρας», σημείωσε. 


Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν φεύγει από το ελληνικό πρόγραμμα. «Δεν θα αποχωρήσουμε», ανέφερε η Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά στο πλαίσιο της έναρξης των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, πράγμα «που δεν σημαίνει απαραιτήτως κούρεμα» του κεφαλαίου των δανείων που έχει λάβει.

Πρόεδρος Πούτιν κατά ΗΠΑ για τα Panama Papers. Πρόκληση για τη χώρα του χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν τις αποκαλύψεις των Panama Papers που ενέπλεξαν προσωπικό του φίλο σε υπεράκτιες δραστηριότητες. Ο Ρώσος πρόεδρος υπονόησε ότι η διαρροή των εγγράφων προήλθε από τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η γερμανική εφημερίδα που τα δημοσιοποίησε εξαρτάται οικονομικά από την Goldman Sachs. 

«Βουτιά» του τουρισμού στην Κων/πολη. Εκατομμύρια επισκέπτες μαγεύονταν κάποτε από τις ομορφιές της Κων/πολης. Μέχρι πρόσφατα η πόλη ανήκε στους πιο δημοφιλής προορισμούς διεθνώς. Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα οι τουρίστες σταμάτησαν να έρχονται.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου