2 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 2.4.2016

Wikileaks: Αποκαλυπτική συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου για αξιολόγηση και χρέος. Μια αποκαλυπτική συνομιλία για το πώς αντιμετωπίζει το ΔΝΤ τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα και με τους Ευρωπαίους για την τρέχουσα αξιολόγηση φέρνει στο φως ο ιστότοπος WikiLeaks. 

Όλγα Γεροβασίλη: Εξηγήσεις από το ΔΝΤ θα ζητήσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από το ΔΝΤ για το κατά πόσον τα σχέδια χρεοκοπίας της Ελλάδας λίγο πριν το δημοψήφισμα για παραμονή ή μη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν την επίσημη θέση του Ταμείου, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Εκατοντάδες πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι της Χίου - Τεταμένο το κλίμα στα Ιωάννινα - Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές - Αντιδρούν οι κάτοικοι της Ειδομένης. Λειτουργικό λιμάνι του Πειραιά πριν το Πάσχα, ο στόχος της κυβέρνησης - Ο Πρωθυπουργός καλεί τους πρόσφυγες να εμπιστευτούν την Ελλάδα και να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας - Αποκλεισμένη η γέφυρα του Αξιού από κατοίκους που ζητούν την απομάκρυνση του καταυλισμού των 13.000 μεταναστών.
Σχετική ανάρτηση: Η μεγάλη έξοδος προσφύγων - μεταναστών από το hot spot της Χίου

"Να φύγουν εδώ και τώρα για να αναπνεύσει ο τόπος". Την άμεση προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ζητεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εφ' όλης της πολιτικής ύλης συνέντευξη που παραχωρεί στο "Κεφάλαιο".

Παραίτηθηκε ο Φάμπρ μετά το σάλο για τα «παλλόμενα πέη»Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον πολιτικό κόσμο από την απόφασή του να αφιερώσει το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές. Φαμπρ για την παραίτησή του: Δεν θέλω να εργάζομαι σε εχθρικό περιβάλλον. 

Ξεκινάει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο μηνών ανοίγει τις επόμενες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Γκένσερ, ο «ακροβάτης» της διπλωματίας Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο πρώην γερμανός υπ. Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ. Ένας σημαντικός γερμανός πολιτικός που δούλεψε για την Επανένωση των δύο Γερμανιών, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση. 

Κλέμενς Φουστ: «Η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί». Αλλαγή σκυτάλης στο οικονομικό ινστιτούτο Ifo. Τον αμφιλεγόμενο οικονομολόγο Χανς Βέρνερ Ζιν διαδέχεται ο Κλέμενς Φουστ, ο οποίος εκτιμά ότι η ευρωκρίση είναι εδώ και ότι οι πρόσφυγες θα επιβαρύνουν το κράτος πρόνοιας.

Ελπίδες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για τη Συρία. 
Οι πιέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ενδέχεται να οδηγήσουν σε λύση στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία, εκτιμά ο γερμανός ειδικός Γκ. Μάιερ. Θετική η πρόθεση Ασάντ για σχηματισμό κυβέρνησης από κοινού με την αντιπολίτευση.

Έδιωξαν δύο «ιμάμηδες» για κηρύγματα μίσους στην Αθήνα. Σε εκδιώξεις δύο «ιμάμηδων» για ακραία κηρύγματα σε «τζαμιά» στην περιοχή του Περιστερίου και των Σεπολίων φέρεται να έχουν προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες οι διωκτικές αρχές.






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου