8 Απριλίου 2016

Σύντομες Ειδήσεις της Ημέρας 8.4.2016

(upd) Εφυγαν για τις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι των δανειστών για να διαβουλευτούν στο Euroworking Group. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιτρέψουν εντός της ίδιας ημέρας στην Αθήνα όπου συνεχίζονται ακόμη και αυτή την ώρα οι διαβουλεύσεις. Ερωτηματικά για την αναχώρηση. 

Νέα κυβερνητική επίθεση εναντίον ΔΝΤ. Εως την Τρίτη εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει ολοκληρωθεί το κείμενο των θεσμών (αντί Κυριακής, όπως είχε προβλέψει ο υπουργός Οικονομικών) και έως το Πάσχα η συμφωνία. Ταυτόχρονα εξαπολύουν νέα επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις. Με υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών θα δίνει σύμφωνα με πληροφορίες παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. 


Μυτιλήνη: Αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα για να εμποδίσουν την επαναπροώθηση των προσφύγων. Εν μέσω έντασης συνεχίζεται από νωρίς το πρωί της Παρασκευής η διαδικασία, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης.Τρεις αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν στην αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντάς το να αναχωρήσει. Τελικά, μετά από παρέμβαση του λιμενικού και της αστυνομίας, οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν και το πλοίο αναχώρησε. 

Panama Papers: Παραδέχθηκε ότι επωφελήθηκε ο Κάμερον. Την κατοχή μετοχών στο παρελθόν σε εξωχώρια εταιρία, που είχε συσταθεί από τον πατέρα του, παραδέχτηκε την Πέμπτη ο Ντέιβιντ Κάμερον, σε συνέντευξή του στο ITV News.

Στις 16 Απριλίου ο Πάπας στην Λέσβο. Για το Σάββατο 16 Απριλίου ορίσθηκε, τελικώς, η επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου στην Λέσβο, όπως αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Βατικανό. 

Υπεγράφη η πώληση του ΟΛΠ στην COSCO. Παρουσία του πρωθυπουργού υπογράφτηκε σήμερα η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco μετά από χρόνια καθυστερήσεων και εν μέσω προσδοκιών για μεγάλη συνεισφορά της ιδιωτικοποίησης στην πραγματική οικονομία.

Φωτογραφική διάταξη της Κυβέρνησης για επανεκλογή Φωτόπουλου. Το δρόμο για μια δεύτερη θητεία του πρώην προέδρου της ΓΕΝΟΠ Νίκου Φωτόπουλου στο δσ της ΔΕΗ, άνοιξε η κυβέρνηση με διάταξη που συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της συμφωνίας με τη Νέα Ζηλανδία. 

Μείωση του ELA κατά 1,4 δισ.Τη μείωση του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 1,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Πειραιάς: Έδιωξαν τους πρόσφυγες από την πύλη Ε3 εν όψει ΠάσχαΤους μετέφεραν στην πύλη Ε1 - Αρνούνται να πάνε σε κέντρα φιλοξενίας. Άδειασε την Πέμπτη ο χώρος αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 που «φιλοξενούσε» περίπου 650-700 πρόσφυγες και μετανάστες. Για να πειστούν χρησιμοποιήθηκαν εθελοντές μεταφραστές, στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και μέλη της «Συριακής Στέγης». 

Ερντογάν: Δεν υπάρχει συμφωνία αν η Ε.Ε. δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, η Τουρκία δεν θα πάρει πίσω τους Σύρους πρόσφυγες που φτάνουν στην Ευρώπη, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν






yle="text-align: center;">

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου