12 Απριλίου 2016

Η δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης

Αφηρημένα ...Σχόλια 

Φαίνεται ότι αποτελεί μόνιμη τακτική της κυβέρνησης η δραματοποίηση της όποιας διαπραγμάτευσης. Να οδηγεί η ελληνική πλευρά τη διαπραγμάτευση στα όρια και εκεί, λίγο πριν από τον γκρεμό, να πλασάρει την πολύ επώδυνη συμφωνία ως «δώρο» στον ελληνικό λαό.
Και η ίδια να παραμένει στην εξουσία...

Είναι ένα θέμα που τίθεται ξανά μετά τη νέα παύση των διαπραγματεύσεων, η ολοκλήρωση των οποίων έχει ήδη σημαντικά καθυστερήσει. "Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης ο κύκλος διαπραγματεύσεων με το κουαρτέτο. Ύστερα από 6,5 ώρες συζητήσεων, οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αποφάσισαν να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να μεταβούν στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ" μεταδίδουν τα ΜΜΕ*.

Το έργο αυτό, της δραματοποίησης της διαπραγμάτευσης, έχει παιχτεί επανειλημμένα με αποκορύφωμα την αλησμόνητη «σκληρή διαπραγμάτευση» της περιόδου Βαρουφάκη, από τον Ιανουάριο 2015 έως το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου. Και για τα κόμματα των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είχε επιτυχία, αφου κέρδισαν στις εκλογές που ακολούθησαν και εξακολουθούν να κυβερνούν. Το τεράστιο όμως κόστος της παράστασης, πέρασε στις πλάτες των πολιτών της χώρας, που θα το πληρώνουν για πολλά χρόνια ακόμη.

Ίσως θεωρούν λοιπόν ότι υπάρχουν περιθώρια να ανεβεί η παράσταση ξανά, κοινό υπάρχει, εξάλλου η είσοδος είναι πάντα δωρεάν, ο λογαριαμός πληρώνεται μετά...  


* Με κάποια στοιχεία από www.naftemporiki.gr






yle="text-align: center;">

1 σχόλιο:

  1. όπως το πάνε αυτοί πάλι για grexit θα μιλάμε και όχι μόνο στο ευρώ αλλά και στο ποδόσφαιρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή